Politică

PSD și ALDE au “bătut în cuie” însemnele electorale ale alianței pentru trei localități

Deși PSD și ALDE au înregistrat primele însemne ale alianței cu care ar putea merge la alegerile locale din 5 iunie, negocierile dintre cele două partide nu s-au încheiat.

PSD ar putea încheia săptămâna viitoare protocolul de colaborare cu ALDE în Cluj, după ce zilele trecute cele două partide au înregistrat însemnele electorale sub care vor merge la alegerile locale din 5 iunie.

Astfel, la Cluj-Napoca, PSD și ALDE vor candida sub denumirea de Alianța electorală PSD+ ALDE Clujul Unit, iar la Câmpia Turzii și Florești sub denumirea de Alianța Social Liberală Câmpia Turzii, respectiv Florești. “Am înregistrat aceste însemne electorale, iar în următoarele zile vor mai exista discuții în ce privește protocolul de colaborare al viitoarei posibile alianțe electorale”, a declarat Remus Lăpușan liderul PSD Cluj.


Aurelia Cristea ar putea fi retrasă oficial

Astfel, dacă alianța dintre cele două partide va fi „bătută în cuie”, săptămâna viitoare Aurelia Cristea ar putea fi retrasă oficial din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca, în locul acesteia PSD urmând să îl susțină pe Octavian Buzoianu. Până acum, nici liderii PSD nici Aurelia Cristea nu au declarat nimic concret în acest sens, însă pe de altă parte au recunoscut că sunt posibile modificări pe ultima sută de metri.

Negocierile s-au împotmolit săptămâna trecută

Social democrații clujeni nu au ajuns încă la niciun acord cu ALDE Cluj pentru alegerile locale din 5 iunie, astfel că negocierile privind susținerea unor eventuali candidați și locuri eligibile în Consiliul Local Cluj-Napoca nu s-au încheiat.  Reprezentanții celor două partide așteaptă și sondajul ALDE realizat în județul Cluj care ar putea fi dat publicității tot zilele acestea.


Independentul Buzoianu

Se pare că social democrații s-au grăbit să anunțe săptămâna trecută  un termen pentru încheierea negocierilor. Până la încheierea discuțiilor, Remus Lăpușan repetă aceeași propoziție: „În acest moment, Aurelia Cristea este candidatul PSD”, în ciuda faptului că numele de pe buzele tuturor pentru Primăria Cluj este Octavian Buzoianu, independentul care și-a anunțat candidatura la Primărie în urmă cu două săptămâni.

Octavian Buzoianu ar putea intra în locul Aureliei Cristea în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca din cauza faptului că în sondaje aceasta stă foarte prost. De altfel, Cristea nu infirma această informație, recunoscânbd chiar că "în politică este posibil orice".


La rândul său, președintele PSD Cluj Remus Lăpușan nici nu infirma, nici nu confirma eventuale schimbări, în contextul în care PSD va încheia o alianță electorală.

Etichete: alde psd
Ultimele Stiri
abonare newsletter