Politică

Aurelia Cristea, totul sau nimic: Nu vrea la Consiliul Local, dacă pierde cursa pentru Primăria Cluj-Napoca

Candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca Aurelia Cristea își va păstra locul călduț din Parlamentul României dacă va pierde alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca.

Foto Saul Pop Foto Saul Pop

Social democrații clujeni au prezentat joi o parte dintre candidații validați până în acest moment pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, unde PSD vrea să trimită în total 10 persoane.

De asemenea, candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca Aurelia Cristea nu a ratat momentul pentru a fura startul campaniei electorale, luându-l la rost și criticându-l pe contracandidatul său, Emil Boc.


Cu cine vrea Cristea să facă echipă

Astfel, Cristea vrea să vină la Consiliul Local cu o serie de nume noi, doar doi dintre actualii consilieri regăsindu-se pe lista acesteia. Mai mult, de pe această listă lipsește și ea. Aurelia Cristea a explicat însă că a intrat în cursa pentru Primărie pornind de la principiul totul sau nimic. Legea nu îi obligă însă pe candidații care sunt și parlamentari să renunțe la această funcție, astfel că dacă Aurelia Cristea nu va câștiga cursa alegerilor locale, nu va face parte din Consiliul Local, ci își va păstra locul călduț din Camera Deputaților.  

Astfel, printre cei care își doresc să facă parte din forul local se regăsesc nume noi precum Corina Croitoru, Mihnea Stoica, Maia Macrea, Sorin Ionescu, Dragoș Vălean. De asemenea, dintre consilierii locali actuali au fost validați Dan Morar și Gabriel Oniga. Pe listă se mai regăsesc Raluca Brehan, Delia Ghiran, Alin Danci, Ciprian Hort, Horia Nasra.


Cristea despre Anastase, marele absent de pe listă

De pe lista PSD lipsește însă Claudia Anastase, care și-a retras intenția de a candida pentru un nou mandat în CL.

Social democrata Claudia Anastase, unul dintre cei mai activi consilieri locali, nu mai are susținerea organizației municipale pe care o conduce candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca, Aurelia Cristea. Potrivit Claudiei Anastase, atitudinea și unele atacuri venite în ultima vreme din partea unor colegi de partid au creat o atmosferă care au determinat-o să nu își mai dorească un mandat în CL.


Despre retragerea Claudiei Anastase însă, Aurelia Cristea s-a rezumat doar la a spune că a fost o decizie personală, pe care nu o poate comenta.

La primării nu lipsesc candidații traseiști

Nici lista PSD pentru primării nu arată prea bine, pe aceasta regăsindu-se și traseiști. Zilele trecute, social democrații au mai anunțat 17 candidați la primăriile din județ. Astfel, candidatul cu care social democrații vor să câștige Primăria Feleacu, Gabriel Costea, a fost liberal – din tabăra veche a PNL- și a trecut la PSD cu toată organizația locală.  Costea a fost candidatul USL la Feleacu și la alegerile din 2012, însă din partea PNL.  


O situație asemănătoare este și la Luna. Aici, candidatul PSD este Aurel Giurgiu, care, la rândul său a trecut de la PNL la PSD, numai că acesta provine din tabăra foștilor democrat liberali.

Ultimele Stiri
abonare newsletter