Politică

Nou termen în Dosarul Referendumului

Luni se dă un nou termen în Dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea este judecat pentru că ar fi fraudat scrutinul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

În primă instanţă, preşedintele PSD a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. A contestat decizia, iar acum magistraţii Curţii Supreme vor reaudia martorii şi inculpaţii, potrivit digi24.ro.

Judecătorii îi vor audia pe martori şi pe inculpaţi în speranţa că vor obţine noi informaţii cu privire la faptele pentru care este cercetat Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului.


Liviu Dragnea este cercetat pentru fraudarea referendumului din 2012. Procurorii spun că ar fi adunat date prin care ar fi conceput un întreg sistem din care făceau parte peste 70 de persoane, printre care primari, dar şi preşedinţi de secţii de votare sau personal din secţiile de votare.

Procurorii au adus dovezi că a fost stimulată o masă importantă de oameni să voteze într-un anumit fel. Procurorii spun că Liviu Dragnea concepuse şi un sistem electronic să vadă cine vine la vot şi cum votează.


Procurorii spun că ar fi pus la punct mai multe metode de fraudare a votului şi că s-a mers pe turism electoral , dar şi pe falsificare de documente personale.

Procurorii au descoperit că pe listele celor care au votat erau şi persoane care au decedat de multă vreme.


Procurorii au cerut 3 ani de închisoare în cazul lui Liviu Dragnea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter