Politică

Seplecan candidează la Primăria Cluj-Napoca

Mihai Seplecan candidează la Primăria Cluj-Napoca, pe listele unui partid politic. Anunţul a fost făcut la un post de radio local. Seplecan nu a putut fi contactat de reporterii Monitorul de Cluj, el aflându-se în aceste zile la Ierusalim.

Seplecan, exclus din PNL în octombrie anul trecut şi demis din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj două luni mai târziu, susţine că este în negocieri cu o formaţiune politică al cărui nume nu vrea să îl divulge încă. Este hotărât însă să candideze, pentru că, spune el, e cotat foarte bine în sondaje.

“Da, vreau să candidez la Primăria Clujului şi sunt conştient că şi voi câştiga Primăria municipiului Cluj-Napoca. Nu se ştie. Independent sau la o formaţiune politică, nu ştiu cu care. Sunt şi în tratative cu cineva. Vreau să vă spun din surse sigure sunt astăzi al doilea, primul e Emil Boc, în sondaje sunt al doilea. Sunt ferm convins că voi câştiga. Nu ştiu cu cine şi cum, dar voi câştiga fiindcă se va vedea toată mizeria şi hoţia care s-au întâmplat în ultimii ani de zile şi toată această mascaradă care mi s-a creat mie după 10 ani de zile cu diploma falsă. Aceşti oameni sunt diabolici, sunt în stare să schimbe identitatea”, a susţinut Seplecan, care nu a putut fi contactat de reporterii Monitorul de Cluj, el aflându-se la Ierusalim.


În aceeaşi emisiune, Seplecan a lansat o serie de acuzaţii la adresa instituţiilor statului şi a celor care l-au îndepărtat din funcţie şi din partid.

“PNL-ul m-a susținut pe mine pentru funcția de președinte a CJ. (…) După ce am ajuns președinte, au venit acele disensiuni legate cu colegii mei de partid din PNL care mi-au cerut diferite lucruri, mi-au cerut să le fac acolo în CJ și nu am acceptat să le fac toate aceste mizerii. Ajungem şi la faza cu diploma (…) Diploma mea este din 2006. Deci 10 ani de zile am fost bun. Nu a fost nicio problema. Am fost angajat şi recomandat politic. Am acea foaie care o voi duce în faţa procurorului DNA, să vadă DNA-ul cum ajung oamenii în anumite funcţii, cu semnătura şi ştampila domnului Nicoară (n.red. Marius Nicoară, senator) şi a domnului Remus Lăpuşan (n.red. preşedintele PSD Cluj). Şi atunci eram bun? 10 ani de zile Mihai Seplecan nu are nicio problemă, este angajat pe tot locul, îşi poate folosi diploma. Când ajunge preşedinte de CJ şi vine şi spune că se fac presiuni, ilegalităţi, mafia nu este în exterior, este în interior, în partidele politice”, a mai spus fostul preşedinte al Consiliului Judeţean.


Cine mai candidează la Primăria Cluj-Napoca

Până acum, şi-au anunţat intenţia de a candida pentru Primăria Cluj-Napoca Bruno Roschnafsky (Partidul Puterea Umanistă), Adrian Gurzău (PMP), Emil Boc (PNL), Anna Horvath (UDMR), Aurelia Cristea (PSD) şi Liviu Alexa (independent).

abonare newsletter