Politică

Adrian Gurzău (PMP) candidează la Primăria Cluj-Napoca

Adrian Gurzău este candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru Primăria Cluj-Napoca.

După ce baschetbalistul Bruno Roschnafsky a fost desemnat candidat la Primăria Cluj-Napoca din partea Partidului Puterii Umaniste, a venit rândul Partidului Mişcarea Populară (PMP) să-şi desemneze candidatul pentru fotoliul de primar al Clujului. În şedinţa Colegiului Naţional al PMP din weekend, deputatul Adrian Gurzău a fost validat să candideze pentru Primăria Cluj-Napoca.

“Am fost validat în Colegiul Naţional. E normal să fie o competiţie. Până în iunie va trebui fiecare candidat să scoată proiecte care să fie aduse în faţa clujenilor. Suntem într-o competiţie acerbă atât la nivelul Clujului, cât şi în Uniunea Europeană pentru atragerea locurilor de muncă, pentru a aduce investitori”, a declarat Gurzău.


Adrian Gurzău a fost membru al PDL din 1995 şi este deputat la al treilea mandat. În 2014 şi-a dat demisia din PDL şi s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară.

Anul trecut, Monitorul de Cluj scria că potrivit CV-ului, Adrian Gurzău (39 de ani) a fost director la o regie (bănoasă) a statului RAAPPS, consilier local și parlamentar. Nu are nimic în declarația de avere, dar conduce un bolid de lux, are 95% dintr-o firmă botezată sugestiv „Taina”, dar încasează venituri doar din indemnizația de deputat și e președintele Fundației „România te iubește”. Fostul democrat-liberal, înscris acum în PMP și foarte vocal susţinător al Elenei Udrea, Adrian Gurzău este unul dintre cei mai longevivi deputaţi, cu aproape trei mandate. El a intrat în Parlament în 2004, pe locul eliberat de Emil Boc, devenit primar al Clujului.


După ce a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul UBB a făcut şi câteva cursuri de specializare: un masterat la „Universitatea Agora”, Oradea, universitate de care nu a auzit nimeni, cum nimeni nu a auzit nici de „Asociaţia Centrul de Mediere Craiova“, unde Gurzău a făcut un curs de mediator.

PNL vrea să îl trimită din nou pe Emil Boc în cursa pentru Primărie, însă acesta nu se hazardează în declarații, lăsându-și șefii liberali să vorbească în locul lui.  


Cât despre social democrați, aceștia nu au decât câteva nume “șifonate”, în momentul de față, astfel că au ales “răul cel mai mic”, adică pe Aurelia Cristea, deputat și fost ministru. 

Şi jurnalistul Liviu Alexa și-a anunțat candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter