Politică

Mesajul fostului premier Emil Boc către Dacian Cioloş

Fostul prim ministru Emil Boc recomandă noului Guvern condus de premierul desemnat Dacian Cioloş să fie atent la "eventualele derapaje economice în condiţii de stabilitate". Emil Boc, care a fost prim-ministru între decembrie 2008 şi februarie 2012, în timpul crizei economice, consideră că noul Guvern are şanse să fie unul de succes şi a precizat că un mare inamic al său va fi timpul.

“Consider că acest guvern are şanse mari să fie un guvern de succes, pentru că are un premier validat din punct de vedere profesional, cu o mare capacitate de mediere, negociere şi dialog politic, foarte important pentru această funcţie. Are un adversar care este timpul, un an, dar poate avea şi ingrediente pozitive, cum sunt condiţiile economice relativ stabile în România şi Europa, ceea ce este foarte important pentru punerea în practică a unui program de guvernare când eşti pe o condiţie economică relativ stabilă şi echilibrată. Guvernul să aibă grijă să evite eventualele derapaje economice în condiţii de stabilitate”, a spus Emil Boc, marţi, la o întâlnire cu presa care a avut loc la Cluj.

Boc, care în prezent este primar al municipiului Cluj-Napoca, este de părere că Guvernul format de Dacian Cioloş beneficiază şi de un suport popular consistent, precum şi de o echipă de miniştri profesionişti.


El a afirmat că îl apreciază pe Dacian Cioloş pentru că a avut "forţa şi tăria" de a retrage acei candidaţi care puteau pune probleme în exerciţiul activităţii guvernamentale, "fie de imagine, fie de profesionalism".

„Îl apreciez pe Dacian Cioloş că a avut forţa şi tăria de a retrage acei candidaţi care puteau pune probleme în exerciţiul activităţii guvernamentale, fie de imagine, fie de profesionalism. Este un act de responsabilitate şi de curaj de a-ţi retrage unii ministeriabili propuşi şi nu act de slăbiciune, este un act de responsabilitatea de a veni cu cea mai bună formulă guvernamentală cu putinţă. Acest lucru făcut, de a retrage doi candidaţi propuşi este un lucru normal într-o democraţie, iar faptul că a făcut-o rapid şi rămâne în graficul de exercitare a actului de guvernare şi de învestitură este un lucru sănătos”, a mai spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter