Politică

Pesediștii clujeni aplică politica struțului

Social democrații au fost “puși la colț” prin nereprezentare în conducerea centrală, dar nu reacționează.

Social democrații nu mai pot cumula funcții de conducere, potrivit ultimelor reguli din PSD, astfel că din cauza acestei interdicții mulți dintre cei care în trecut dețineau funcții de conducere nu au mai candidat la Congresul de duminică. 

Restricţia i-a înfuriat însă pe baronii PSD, nevoiţi să se limiteze la funcţiile de la nivel local.


Pentru Cluj, o temă falsă?

Pe de altă parte, unele județe nu mai au reprezentare în conducerea centrală, în ciuda unor nume sonore care fac parte din partid. În acest caz este și Clujul care acum nu mai are reprezentanți în structurile de conducere. Social democrații nu sunt însă deranjați și mai mult chiar, aplică politica struțului când vine vorba de acest subiect.

Astfel, câteva nume grele din PSD Cluj vor fi de acum mai puțin vizibile pentru București. Unul dintre acestea este deputatul Aurelia Cristea, care este și candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca și care a fost și ministru în Guvernul Ponta. Remus Lăpușan, liderul PSD Cluj spune însă că aceasta este o temă falsă. “În cazul lui Ioan Rus- a fost decizia lui să se retragă, iar în cauza Aureliei Cristea au existat discuții într-adevăr la un moment dat. S-a stabilit că nu se pot cumula funcții, sunt aspecte legate de implicare aici, fiind vorba de mai multe funcții nu se pot îndeplini toate atribuțiile corect. Nu s-a înscris nimeni pentru funcțiile de vicepreședinte, dar nu se poate spune că am fost lăsați pe dinafară”, a declarat Remus Lăpușan.


De la Cluj, doar Dâncu

Nu în ultimul rând, Clujul rămâne nereprezentat printr-o funcție de vicepreședinte și pentru că fostul ministru Ioan Rus a decis să se retragă din funcțiile de conducere și să rămână simplu membru. Fostul ministru Ioan Rus a anunțat încă de săptămânile trecute că va face un pas în spate din partid, astfel că nu va candida pentru funcția de vicepreședinte pe care o deține în prezent.

Dragnea preciza la Cluj, încă de acum două săptămâni, că și-ar dori ca sociologul clujean Vasile Dâncu să facă parte din echipa sa. Este cunoscut faptul că Dâncu este strategul lui Liviu Dragnea, astfel că invitația președintelui PSD nu a uimit pe nimeni. 


Înainte de a fi ales președinte, Liviu Dragnea spunea că vrea o echipă mai suplă şi compusă din oameni tineri şi nepătaţi. Etichetele de comunişti, baroni şi corupţi trebuie înlăturate, aşa că liderul socialdemocrat a impus această restricţie: cine e şef de organizaţie nu poate fi membru în conducerea de la Bucureşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter