Politică

Consilierii necunoscuți ai Clujului: Gheorghe Șurubaru, viceprimarul care a ținut-o tot într-un proces cu ANI

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluți stâlpul. Cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili sau mai degrabă invizibili consilierii locali în ochii clujenilor. În seria pe care Monitorul o realizează, urmează Gheorghe Șurubaru, viceprimar al Clujului

Gheorghe Șurubaru este liberal și este membru al Comisiei pentru fonduri europene, relații externe, turism și orașe înfrățite.

El face parte din fostul PDL și este viceprimar din 2012. Șurubaru a rămas în mintea clujenilor mai ales prin problemele pe care le-a avut cu Agenția Națională de Integritate.


Ce a făcut în Consiliul Local

Activitatea lui Șurubaru în Consiliul Local a constat, potrivit raportului său de activitate, în 13 proiecte de hotărâre colective, dintre care 9 au fost făcute împreună cu primarul și consilierii locali, iar unul împreună cu primarul și membri ai Comisiei tehnice mixte de specialitate pentru evaluarea și vânzarea locuințelor din fondul locativ de stat. De asemenea, el a mai avut  2 inițiative împreună cu primarul și membrii Comisiei pentru fonduri europene și 2 ca viceprimar.

Șurubaru a avut16 intervenții în cadrul dezbaterilor din ședințele Consiliului Local, 2 absențe din cele 23 de ședințe. Viceprimarul a coordonat 14 comisii.


Gheorghe Șurubaru are două apartamente, două mașini, bani în conturi, dar și un credit. De la primărie el a obținut un venit de aproximativ 40.000 de lei, iar dintr-o închiriere a mai obținut aproximativ 3.000 de lei.

Proiectul de suflet al viceprimarului

Proiectul de suflet al viceprimarului Gheorghe Șurubaru a vizat pasajul de la gară care a fost redat circulației pietonale dupa câteva luni de reabilitare, în toamna anului trecut. Investiția a costat Primăria Cluj-Napoca peste 551.000 de lei.


“E un proiect de suflet al domnului viceprimar, eu m-am ocupat să asigur finanțarea. Am fost doar la deschiderea lucrărilor, în rest a fost gestionat și coordonat de domnul viceprimar, împreună cu direcția tehnică a Primărie. Vreau să le mulțumesc pentru că ei au dus munca aici grea”, spunea atunci primarul Emil Boc.

A câștigat procesul cu ANI

Șurubaru a rămas în mintea clujenilor ca viceprimarul care a avut un proces lung cu ANI.


Potrivit unui raport ANI din august 2013, Gheorghe Şurubaru a fost acuzat că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2010 - 30 mai 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca şi calitatea de administrator al S.C. Euro Divers S.R.L. De asemenea, pentru că viceprimarul a omis să menţioneze în declaraţia de interese că este administrator de firmă, inspectorii ANI au sesizat atunci Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru fals în declaraţii. 

Recent, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis însă să admită recursul viceprimarului, să caseze sentința Curții de Apel Cluj şi să anuleze raportul ANI, sentinţa fiind definitivă și irevocabilă.


Ce spun clujenii

„Nu, nu îl cunosc, nu l-am mai văzut dar am auzit de el, doar pe primar îl știu, pe Emil Boc. Dar nu mă interesează politica, oamenii ăștia fac politică numai ca să își aranjeze ei treburile lor, nu pentru noi, eu sunt foarte dezamăgită de ei, pe mine autoritățile locale nu m-au ajutat când am avut nevoie. Numai ei știu ce fac acolo, că după aceea auzim de ei ca de Oprescu”. (Anonimă)

„Nu îl cunosc pe domnul, stau de 64 de ani în Cluj, dar nu știu cine este. Nu știu cum s-ar putea face mai vizibili, dar nu cred că este o problemă dacă nu se fac vizibili, că nici dacă apar toată ziua pe la televizor sau se tot afișează peste tot nu e bine, eu am rețineri în privința asta. De Boc am auzit și de fostul primar, Apostu, care a fost o mare dezamăgire”. (Cristina Marian)

abonare newsletter