Politică

Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, AUDIAT la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, asistat de avocatul Mihail Neamţu, a fost audiat miercuri de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de denunțător, ca urmare a plângerii penale pe care a formulat-o împotriva premierului Victor Ponta pe care îl acuză că a refuzat organizarea la termen a alegerilor parţiale locale de la Cluj.

“Judecătorul care a condus audierile va decide dacă este oportună sau nu retrimiterea la Parchetul General a dosarului de abuz în funcție deschis împotriva șefului Guvernului pentru completarea urmăririi penale, administrarea de probe noi sau suplimentare. Am cerut să se depună la dosar stenogramele ședințelor de guvern în care s-a luat hotărârea de eludare a prevederilor legii, precum și audierea primului ministru și a persoanelor implicate în procedeele administrative prealabile introducerii pe ordinea de zi a ședințelor de guvern a proiectelor de hotărâri”, a precizat Seplecan.

Acesta spune că judecătorii au rămas în pronunţare.


“Aștept cu încredere ca instanța să se pronunțe, hotărârea judecătorului rămânând în pronunțare. Deja există trei decizii a trei instanţe diferite din România: Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că guvernul condus de Victor Viorel Ponta nu a respectat legea în mod intenţionat. Reamintesc faptul că în motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a decis că este vorba de «un exces de putere» din partea Guvernului. Acesta este motivul pentru care am decis să acționez împotriva a ceea ce am considerat a fi un abuz al procurorilor conduși de către colegul de facultate al premierului în favoarea acestuia și în defavoarea interesului legii. Este motivul pentru care am ales să caut justiție mai departe și la Înalta Curte de Casație și de Justiție. Faptul că, între timp, pe o lege nouă, am ajuns președinte al CJ Cluj, nu are nici o legătură cu abuzul de putere exercitat de către premierul Victor Ponta în momentul în care a refuzat să organizeze la timp alegerile parţiale locale şi parlamentare”, a mai spus Seplecan.

abonare newsletter