Politică

Consilierii necunoscuți ai Clujului: Loredana Pop, cel mai relaxat consilier local

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili politicienii, în ochii cetăţenilor. În ordine alfabetică, în seria pe care Monitorul o realizează urmează liberala Loredana Pop.

Loredana Pop (PNL) este unul dintre cei mai noi consilieri locali și face parte din vechiul PDL. Ea a ajuns în forul local la începutul anului, odată cu plecarea consilierilor Adrian Popa și Ovidiu Turdean.

Deocamdată nu are publicat un raport de activitate pe site-ul Primăriei, însă potrivit CV-ului său, Pop a avut o ascensiune liniștită și fără griji în carieră. Născută în 1982 lângă Vatra Dornei, Loredana Pop a absolvit la Cluj Facultatea de Administraţie Publică în 2005 şi, un an mai tîrziu, s-a angajat direct secretară a deputatului, pe atunci, Daniel Buda. De asemenea, ea a absolvit și Facultatea de Drept la Universitatea Dimitrie Cantemir, iar acum face parte și din Baroul Cluj. Loredana Pop nu s-a remarcat până acum decât printr-o locuinţă ANL "primită" de la fostul viceprimar Radu Moisin şi prin faptul că a reușit să intre în Barou doar la a doua „strigare”. 


Episodul romanțat

În urmă cu câțiva ani, Loredana Pop, pe atunci iubita viceprimarului PDL Radu Moisin şi secretara lui Daniel Buda, pe atunci deputat PDL, a primit repartiţie într-un apartament ANL. Primăria nu a vrut să explice în ce a constat „punctajul” care a departajat-o în faţa altor zeci de solicitanţi. Chiar dacă repartiţia nu a fost ilegală, în mod cert moralitatea ei a fost și rămâne discutabilă.

Prioritățile Loredanei Pop: egalitatea între sexe

Loredana Pop face parte din Comisia Juridică și spune că este interesată de încă un mandat în Consiliul Local. Intrată în forul local numai de curând, nu a inițiat multe proiecte, susținându-le în schimb pe cele deja existente și promovate. Una dintre inițiativele promovate de aceasta vizează egalitatea dintre femei și bărbați. Mai exact, în urmă cu câteva luni, Consiliul Local Cluj-Napoca a adoptat un proiect de hotărâre privind aderarea municipiului Cluj-Napoca la Carta Europeană pentru Egalitate între Femei şi Bărbaţi în Viaţa Locală.


Iniţiat de primarul Emil Boc, viceprimarul Anna Horváth şi consilierii locali Loredana Pop, Claudia Anastase, Ligia Bocşe și Oláh Emese, acesta îşi propune consolidarea rolului femeilor în luarea deciziilor la nivel local şi regional, cu scopul atingerii echilibrului de reprezentare în administraţia publică locală. 

Iniţiatorii doresc ca această Cartă europeană să fie semnată şi aprobată de cât mai multe administraţii locale din România şi să fie promovată la nivelul asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor.


Ce spun clujenii

“Nu, nu am văzut-o, nu știu cine este. Nu prea știu cu ce se ocupă concret consilierii locali, cu problemele orașului, cred. Nu îi știu pe consilierii clujeni, pe Cătăniciu o știam, dar nu mai știu unde este acum. (…)Sunt multe probleme la Cluj, acum toată lumea se plânge de lucrările la străzi, dar trebuie făcute și acele lucrări și se vor finaliza până la urmă. O altă problemă este acum cu groapa de gunoi, știu că s-a tot discutat în ultima vreme. La fel, o problemă din punctul meu de vedere este cea legată de străzile private, unde nu pot face reparații. Nu știu cum s-ar putea face consilierii locali sau județeni mai vizibili, probabil dacă ar fi organizate întruniri mai des. Dar și acolo, cred că ar participa doar cei mai în vârstă, tinerii tot nu s-ar implica mai activ”. (anonimă, 28 de ani)

“Cred  că am mai văzut-o, dar nu știu de la ce  partid este. Nu sunt sigură. Nu știu ce fac consilierii locali, știu ce face Primăria, pe noi ne-a ajutat, s-au făcut multe lucruri la Cluj”. (K.V)


“Nu am mai văzut-o, dar este frumoasă. Probabil nici nu a avut când să devină cunoscută, dacă este numai de câteva luni consilier. Nu știu cu ce se ocupă consillierii locali, doar de Boc și de Anna Horvath am auzit”.  (Csaba Nagy)

Ultimele Stiri
abonare newsletter