Politică

Consilierii necunoscuți ai Clujului: Olah Emese, o prezență ștearsă în Consiliul Local

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili politicienii, în ochii cetăţenilor. În seria pe care Monitorul o realizează urmează Olah Emese, consilier local UDMR.

Olah Emese este jurist de profesie, face parte din grupul consilierilor locali UDMR și este unul dintre cei mai tineri consilieri locali. Despre Olah Emese se știe mai ales faptul că şi-a facut stagiatura la cabinetul deputatului Mate Andras Levente, fost președinte al UDMR Cluj.

Din raportul său de activitate reiese că a participat la ședințele forului local și ale comisiilor de specialitate, dar nu s-a remarcat prin mare lucru. Olah Emese este asemenea majorității consilierilor locali, foarte puțin activă în plen, fiind chiar una dintre prezențele șterse în forul local.


Cu ce se laudă Olah Emese

Astfel, potrivit raportului său de activitate postat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, Olah Emese a participat, pe lângă ședințele forului local, la ședințele comisiilor de specialitate- cea pentru buget- finanțe, ordine publică și protecție socială și comisia de urbanism. De asemenea, ea face parte din Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.

De asemenea, Olah Emese a participat la ședințele consiliilor de administrație ale școlilor, unde este membru. Din raportul consilierului nu reiese însă care au fost domeniile vizate în inițiativele sale sau câte propuneri și inițiative a promovat anul trecut.


Olah Emese a fost de la începutul mandatului de consilier și președinte de ședință. În urmă cu doi ani, consilierii local USL au cerut schimbarea acesteia datorită modului eronat în care își înțelegea poziția conferită de regulament. Mai exact, aceștia s-au referit punctual la o ședința de consiliu local în care președintele Olah Emese a refuzat să dea cuvîntul consilierilor USL după ce aceștia au fost acuzați de primarul Emil Boc că apărau interesele Fany.

Ce avere are Olah Emese

Deși este tânără, Olah Emese stă bine la capitolul avere. Consilierul are câte o parte din două terenuri, un apartament în Florești, un autoturism, iar anul trecut a vândut un apartament. Ea a obținut de la cabinetul său de avocatură aproximativ 20.000 de lei, iar de la Consiliul Local a obținut aproximativ 8.000 de lei.


Consilierul local s-a născut în 1982 și este absolventă a Facultății de Drept din cadrul UBB Cluj. În urmă cu câțiva ani, Olah Emese a fost și consilier juridic al deputatului Mate Andras. 

Ce spun clujenii

“Nu știu cine este doamna, nu știu ce fac sau cu ce se ocupă consilierii locali și nici nu mă interesează”. (Anonim)


“Nu sunt preocupată de administrația locală și nici de politica națională. Pentru domnul Boc am un respect deosebit, pentru că a făcut multe pentru clujeni, dar în rest nu urmăresc ce se întâmplă”. (Ana Vălean, 87 de ani)

“Nu o știu pe doamna sau pe alți consilieri, dar știu că nu ne reprezintă, își văd de ale lor, e un cerc închis în care nu pătrunde nimeni. Își văd de interesele lor, de rudele și prietenii lor. Nu știu ce s-ar putea schimba, eventual doar dacă vin alții tineri în locul celor de acum”, (Bogdan, 54 de ani)

Ultimele Stiri
abonare newsletter