Politică

Sătui să mai fie chemaţi la DNA, pesediştii vor să-l schimbe pe Cazanciuc, ministrul Justiţiei

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a povestit cum i-a cerut demisia lui Robert Cazanciuc în şedinţa Comitetului Executiv al partidului şi cum toţi colegii l-au aplaudat pentru această propunere. Premierul Ponta a recunoscut că i-a făcut reproşuri în privat ministrului Cazanciuc pentru activitatea de la minister.

Potrivit lui Rădulescu, el a avansat numele senatorului Şerban Nicolae ca viitor ministru al Justiţiei. Un alt nume avansat pentru portofoliul de la Justiţie este cel al uneperistului Eugen Nicolicea, actualul ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

În şedinţa Comitetului Executiv de ieri de la Palatul Parlamentului, cu o zi înaintea votului pentru Victor Ponta în Camera Deputaţilor, mai mulţi pesedişti i-au cerut demisia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc. Printre aceştia s-a numărat şi deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Acesta a cerut un vot în cadrul CEX pentru remanierea lui Cazanciuc, vot care nu s-a dat în cele din urmă. Pesedistul susţine că ministrul Justiţiei trebuia să ceară demisia Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA.


„Un ministru de justiţie trebuia să preîntâmpine tot ce se întâmplă de doi ani şi jumătate. Dacă Asociaţia Magistraţilor din România, de un an şi ceva, deci vorbim de cei care judecă, sesizează o mulţime de modificări care trebuie făcute Codului Penal şi nimeni din ministerul Justiţiei nu face nimic, nu trimite, nu vine să facă dezbatere. Zilele astea a avut o poziţie foarte ciudată, iar cu cazul Rarinca ne aşteptam toţi aşa cum se întâmplă în orice ţară civilizată că ministrul Justiţiei trebuia să ceară imediat demisia doamnei Kovesi. E o poziţie normală, firească, ca în orice stat civilizat, ministrul justiţiei trebuie să fie un ministru bun, puternic şi care trebuie să facă modificări atunci când trebuie să facă”, a spus pentru gândul Rădulescu.

Deputatul a precizat pentru gândul că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a făcut declaraţii ciudate în ”legătură cu tot ce se întâmplă în România”.


”A făcut declaraţii ciudate în legătură cu tot ce se întâmplă în România, sunt foarte multe chestiuni la care dânsul trebuia să dea răspuns. De exemplu, că unul de la SRI a spus că dosarele sunt urmărite până la soluţie şamd. Nu a avut nicio reacţie. Faptul că magistraţii au cerut demisia doamnei Stanciu, nu a avut nicio reacţie. Un om fără reacţie, nu ştiu, eu îmi doresc un alt ministru al justiţiei”, a declarat pentru gândul Rădulescu.

Acesta a dezvăluit că a propus în cadrul şedinţei PSD ca viitorul ministru al Justiţiei să fie senatorul Şerban Nicolae, cel care a depus mai multe amendamente pentru modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală.


Rădulescu a adăugat că toţi colegii din conducerea PSD au aplaudat când a propus schimbarea ministrului Justiţiei.

„Sunt foarte multe glasuri din grup care doresc schimbarea ministrului Justiţiei. Toţi colegii mei au aplaudat când s-a făcut propunerea, nu cred că a fost cineva care nu a aplaudat. Eu îmi doresc foarte tare, fie ministrul ăsta vine şi se implică şi împreună cu societatea magistraţilor , a procurorilor, a judecătorilor, vin se aşează jos şi încep să dezbată modificările Codului Penal, cele care produc abuzuri, cum a fost cazul Marinca ( n.r – Rarinca) şi celelalte şi nu se mai întâmplă niciodată ce s-a întâmplat până acum, atunci mai putem sta de vorbă. Până atunci, aceasta este poziţia mea”, a afirmat pentru gândul deputatul PSD, adăugând că premierul Victor Ponta nu a spus nimic pe acest subiect.


Întrebat cum i s-a părut Robert Cazanciuc ca ministru în cei doi ani de la numire, Cătălin Rădulescu a răspuns: ”foarte slab ca ministru”. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată anul trecut, procurorii acuzându-l de dare de mită.

abonare newsletter