Politică

Azi în Parlament- Alin Tişe: „Cascadorii râsului cu Victor şi Ponta“

Senatorul PNL de Cluj Alin Tişe îl ironizează pe premierul Victor Ponta pentru gestul de a cere Avocatului Poporului să-i atace la CCR o ordonanţă de urgenţă, respectiv OUG nr. 7/2015.

„Este o premieră naţională gestul prim ministrului de a cere Avocatului Poporului să-i atace la CCR o ordonanţă de urgenţă, respectiv OUG nr. 7/2015.

În contextul în care premierul are la îndemână două mijloace juridice de a îndrepta un act pe care el însuşi îl consideră neconstituţional – fie abrogarea imediată printr-un nou OUG, fie respingerea OUG  nr. 7 prin lege, gestul său nu mai ţine de normalitatea politică, ci de cascadorii râsului.


În orice caz, deturnarea misiunii legale a instituţiei Avocatului Poporului, menită să apere drepturile cetăţenilor de abuzurile puterii, demonstrează încă o dată excesul de putere şi abuzurile juridice pe care premierul le comite, dar şi incapacitatea lui Victor Ciorbea de a exercita corespunzător acest mandat, fiind o simplă marionetă manevrată de Victor Ponta

Solicităm premierului să renunţe la jocurile de imagine şi să se aplece asupra problemelor urgente ale guvernării ţării.


Solicităm Avocatului Poporului ca, în spiritul mandatului său, să apere drepturile cetăţenilor, nu să exercite funcţia de jurist al guvernului“.

Precizăm că premierul Victor Ponta a trimis vineri o solicitare Avocatului Poporului prin care ii cere acestuia sa sesizeze la Curtea Constitutionala privind o ordonanta de urgenta pe care chiar guvernul sau a emis-o.

abonare newsletter