Politică

Liderii politici s-au întrecut, la Cluj, în aprecieri la adresa UDMR

Politicienii de la putere şi din opoziţie care au participat vineri la Congresul UDMR s-au întrecut în laude şi aprecieri la adresa Uniunii, în încercarea de a obţine un sprijin în Parlament. După ce premierul Victor Ponta le-a mulţumit miniștrilor Uniunii care au făcut parte din guvernele conduse de el, liderii liberali prezenţi la Cluj au invitat UDMR să pună, împreună cu PNL bazele unui parteneriat.

„Vă propun să punem bazele unui parteneriat pe termen lung, de cel puţin 10 ani. Avem lucruri comune, avem experienţa colaborării foarte bune şi în opoziţie şi la guvernare. Vă ofer o colaborare pe motive serioase.

Aş dori să-i felicit pe toţi cei care şi-au asumat conducerea Uniunii, dar mai ales pe Marko Bella şi Kelemen Hunor“, a spus co-preşedintele PNL Vasile Blaga.


Totodată, liberalul a lăudat UDMR pentru faptul că în toţi aceşti ani, UDMR a contribuit major la profesionalizarea politicii şi a administraţiei româneşti, „a oferit modelul competenţei şi al seriozităţii. Cuvântul dat pe o înţelegere politică este sfânt nu e loc de trădare“.

„Cetăţenii României, fie că sunt români sau maghiari sau de alte etnii, aşteaptă un alt mod de a face politică, de la noi, de la PSD, de la UDMR.


Se doresc figuri noi în politică, e nevoie de experienţă în politică, de lideri competenţi, de respectarea unor criterii de integritate, e un moment oportun să regăsim standardele politice. Atât PNL, cât şi UDMR, au puterea să se schimbe pe ele însele şi să schimbe politica românescă. Dacă, însă, partidele politice nu vor înţelege şi nu vor ţine cont de dorinţa societăţii de schimbare, eşecul nu va fi doar electoral. Dacă politica românească va mima schimbarea, există riscul ca pe fondul unor dezamăgiri populare să apară forţe politice nocive pentru democraţie”, a spus , la rândul său, Alina Gorghiu.

abonare newsletter