Politică

PNL a cerut în plen demisia lui Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului

Senatorul PNL Cristian Bodea a cerut, miercuri, în plenul Senatului, demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru interpretarea votului în cazul Şova, citind un text de demisie pe care i l-a înmânat lui Tăriceanu, pentru ”a-l executa”.

Bodea a precizat că decizia în cazul votului pentru arestarea lui Dan Şova a fost ”o faptă cu premeditare, pusă la cale în laboratoarele PSD şi executată cu minuţiozitate de preşedintele Senatului”.

Pentru aceste motive, grupul PNL a cerut preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu să ”execute” şi următorul text: ”Demisie, subsemnatul Călin Popescu Tăriceanu, demisionez prin prezenta, din funcţia de preşedinte al Senatului începând de astăzi, 1 aprilie 2015. Motivez demisia prin faptul că în cazul cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Dan Şova, am încălcat flagrant Constituţia României, care stipulează că legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră şi am nesocotit deciziile Curţii Constituţionale”, a citit Bodea, de la tribuna Parlamentului, potrivit Mediafax.


Senatorul liberal i-a înmânat lui Călin Popescu Tăriceanu textul ”demisiei”, pentru a a-l executa.

”Aţi făcut o compunere foarte frumosă, e bună de citit la televizor. Cu toate că văd că nu respectaţi Regulamentul, ca să nu se interpreteze ca o limitare a libertăţii la expresie, v-am lăsat să ţineţi tot speech-ul”, a spus Tăriceanu, în replică la solicitarea PNL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter