Politică

Premierul Victor Ponta vrea să asigure interimatul la Finanţe

Premierul Victor Ponta ia în calcul să asigure interimatul la Ministerul Finanţelor până miercuri, când Guvernul va adopta proiectele privind noul Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală.

"Varianta luată în calcul este ca premierul să preia interimatul la Ministerul Finanţelor, nu neapărat pentru 45 de zile, cât este termenul legal, ci în principal până miercuri, când va fi adoptat Codul Fiscal", au arătat surse politice pentru Mediafax.

Întrebat de jurnalişti dacă va prelua interimatul la Finanţe, Ponta a spus că va anunţa decizia după ce se va consulta cu preşedintele Klaus Iohannis.


Surse politice au mai afirmat că premierul Victor Ponta a avut discuţii individuale cu Viorel Ştefan, preşedintele comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, cu Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, şi cu Cristian Socol, consilierul său economic, cărora le-a propus postul de ministru al Finanţelor, dar aceştia au refuzat.

La începutul săptămânii, Ponta declara că are trei variante de posibili miniştri, dar că nu ştie cine vrea să fie "kamikaze" la conducerea Finanţelor.

abonare newsletter