Politică

Traian Băsescu despre banii negri din campane: "La PDL nu se punea mâna pe bani, dar nu exclud"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat marţi seara, la B1 TV, după ce a fost întrebat despre denunţul lui Dorin Cocoş privind sponsorizarea cu bani negri a campaniilor electorale din 2009, pentru alegerile europarlamentare şi pentru prezidenţiale, că "la PDL nu se punea mâna pe bani" însă nu a exclus posibilitatea ca în campanie să fi intrat "bani dubioşi".

"Ce ştiu cu certitudine este faptul că la PDL nu se punea mâna pe bani. Dacă venea cineva să sponsorizeze, îi spuneam: fugi la casierie! Mi-ar părea rău ca în campania mea să se fi utilizat bani dubioşi ca provenienţă, dar nu exclud", a declarat fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a adăugat că: "Eu nu am vorbit cu Blaga de doi ani şi nu îl instig la un mesaj. Nu cred ca Blaga a dus bani acasă."


În ceea ce priveşte finanţarea campaniilor electorale, fostul preşedinte declară că această trebuie să se facă exclusiv din bugetul de stat pentru a evita sponsorizări din partea "oamenilor care fura bani".

"Avem o problemă cu finanţarea partidelor. Până nu o facem bugetară, toţi oamenii care fură bani se vor înghesui să finanţeze partidele. Politicienii ori decid finanţarea de la buget, oricât se supără ziariştii, populaţia, este un pas înainte spre asanarea corupţiei care generează resurse financiare pentru partid", a mai precizat Traian Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter