Politică

Băsescu: Am avut scris decretul de revocare a lui Coldea, dar nu l-am semnat

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi seara, la B1 Tv că, după apariţia fotografiiilor cu Elena Udrea şi Alina Bica la Paris, a avut "scris" decretul de revocare din funcţie a generalului SRI Florian Coldea, dar nu l-a semnat, pentru că a primit un raport care arăta o altă realitate.

Băsescu a explicat că, instituţional, preşedintele poate să destituie prim-adjunctul directorului SRI.

Întrebat dacă a fost tentat să-l revoce pe Coldea după apariţia fotografiilor de la Paris, Băsescu a răspuns: "Am avut decretul scris, numai că nu l-am semnat, că am primit un alt raport al serviciului care arăta o altă realitate decât cea intuită".


Băsescu a mai arătat că decretul de revocare a lui Coldea a fost scris şi a spus că vrea un raport.

"Dacă raportul confirma, aş fi semnat decretul, că era evidentă implicarea într-un joc politic al Serviciului. Primindu-l, este secret, nu l-am semnat", a adăugat Băsescu la B1 Tv.


El a mai afirmat că raportul trebuia secretizat şi că nu poate fi desecretizat cel puţin încă zece ani de acum încolo, menţionând că raportul nu implica SRI.

"Am cerut de la juridic să-mi facă decretul, sub rezerva semnării dacă nu primesc un raport care să fie convingător", a mai explicat Băsescu.


Întrebat de ce îl revoca pe Coldea şi nu pe Geroge Maior, care era directorul SRI, Băsescu a spus că pentru revocarea lui Maior trebuia votul Parlamentului, iar Coldea, prim adjunctul este "şeful operativ".

abonare newsletter