Politică

Udrea, mai aproape de arest: Aviz pozitiv de la Comisia Juridică

Deputaţii din Comisia Juridică au avizat pozitiv toate cele cinci cereri care o vizează pe Elena Udrea: 3 de încuviinţare a arestării preventive şi două de începere a urmăririi penale.

Primul vot a fost cel pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute“. S-au înregistrat 20 de voturi pentru, o abţinere şi un vot împotrivă, potrivit B1 TV.

A urmat votul pentru încuviinţarea arestării preventive în acelaşi dosar. 17 deputaţi jurişti au votat, trei s-au declarat împotrivă şi s-au înregistrat trei abţineri.

Deputaţii jurişti au dat un aviz pozitiv şi pentru urmărirea penală a Elenei Udrea şi în dosarul Microsoft. 21 de parlamentari au votat în favoare şi unul s-a abţinut.

De asemenea, 16 voturi au dat deputaţii jurişti şi pentru încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea în dosarul Microsoft.

În ceea ce priveşte ultima cerere de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv în dosarul Microsoft, 18 deputaţi jurişti au votat pentru un aviz pozitiv.

Anterior votului, Elena Udrea a declarat că le-a cerut colegilor săi din Camera Deputaților să dea aviz pozitiv pentru urmărirea penală, însă cererea de arestare preventivă i se pare excesivă.


„Eu cred că orice persoană asupra căreia există suspiciuni trebuie să fie cercetată, parlamentul nu trebuie să interfereze cu justiția și justiția trebuie să cerceteze pe oricine. Comisia Juridică să avizeze pozitiv cererea de urmărire penală“, a afirmat Udrea.

„Nu cred că e întâmplător sau firesc ce mi se întâmplă, în două ore să se emită trei cereri de arestare preventivă. Niciuna din cauzele pentru care am fost acuzată, nu am fost chemată să îmi spun un punctul de vedere. Vreau să fiu audiată legat de acuzațiile care mi se aduc“, a precizat ea.

„Însă solicitarea de arestare preventivă mi se pare excesivă și excepțională. Aștept să analizeze situația așa cum se prezintă ea și să constate că motivele pentru care s-a cerut arestarea mea preventivă existau și când s-a cerut doar controlul judiciar și începerea urmăririi penale. Dacă joi DNA a cerut punerea sub control judiciar, ce s-a întâmplat până marți de au schimbat cererea în arest preventiv? Concluzia pe care am reafirmat-o a fost că este o situație excepțională care se datorează conflictului deschis pe care îl am cu dl Coldea“, a mai spus Udrea.

Cererea DNA privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea a fost discutată duminică de Comisia Juridică, urmând ca luni să fie convocat plenul pentru a se acorda votul.

abonare newsletter