Politică

PSD îşi clarifică, la Sinaia, situaţia după pierderea prezidenţialelor. Baronii vor capul lui Ponta

CExN a PSD s-a reunit, vineri, la Sinaia, pentru a clarifica situaţia partidului după eşecul de la prezidenţiale, în condiţiile în care există dispute publice între conducerea centrală şi liderii din teritoriu faţă de măsurile ce trebuie luate pentru a atenua pierderea de imagine a formaţiunii.

sursa foto observatorulph.ro

Astfel, preşedintele CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu, a declarat, public, joi, înainte de reuniunea CExN, că propunerile de modificare a statutului PSD, avansate de preşedintele partidului, Victor Ponta, care vizează să fie sancţionaţi membrii de partid cu probleme în Justiţie, sunt în afara Constituţiei atât timp cât o instanţă nu a pronunţat o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

Constantinescu, a declarat, totodată, că teoria centrului imaculat, lansată în 2003 de Adrian Năstase, a fost reluată acum de conducerea PSD, respectiv de Victor Ponta şi Liviu Dragnea, pentru a justifica eşecul la prezidenţiale, şi a arătat că greşelile din alegeri au aparţinut conducerii centrale, nu baronilor.


Anterior şedinţei CExN, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a expirmat o poziţie tranşantă prin care solicita ca preşedintele PSD, Victor Ponta, să-şi dea demisia de la şefia PSD, asumându-şi astfel responsabilitatea pentru pierderea alegerior.

Mai mult, preşedintele CJ Vrancea, vicepreşedintele PSD Marian Oprişan, a declarat, tot anterior şedinţei, că Victor Ponta poate rămâne preşedinte al PSD dacă nu se va comporta ca Adrian Năstase.


Victor Ponta şi Liviu Dragnea au avansat, public, propunerea ca statutul PSD să fie modificat în sensul ca membrii de partid cu probleme în Justiţie să fie sancţionaţi cu pierderea funcţiei, iar funcţiile politice să fie disociate de cele administrative.

La CExN al PSD de la Sinaia este de aşteptat să se clarifice aceste poziţii publice contradictorii, în paralel cu elaborarea şi asumarea unei analize a eşecului de la prezidenţiale.


Întrebat dacă CExN va face o analiză a eşecului de la prezidenţiale, Dragnea a precizat că această analiză a fost deja "finalizată".

Dragnea a spus că părerile în PSD sunt "împărţite" şi în ceea ce priveşte organizarea unui congres de alegeri în acest an.


Dragnea a spus că la CExN de la Sinaia PSD trebuie să stabilească în mod oficial data Consiliului Naţional şi ordinea de zi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter