Politică

Traian Băsescu: Îl rog pe domnul Ponta să-și asume formarea unui nou guvern, dar din care el să lipsească. Stai la partid, nu murdări imaginea țării!

Președintele Traian Băsescu a comentat joi „frenezia” cu care premierul Ponta încearcă să își creeze un nou Guvern în jurul său, după eșecul de la prezidențiale.

„Devine de neînțeles frenezia cu care Ponta încearcă să formeze un guvern în jurul domniei sale. El este complet discreditat în interiorul UE. Indiferent care este majoriatea și în Parlament, e și în România. În Europa nu s-a uitat faptul că a fost unul din artizanii loviturii de stat din 2012. El a adăugat și reconfirmat înclinația sa spre lipsă de democrație cu prilejul alegerilor prezidențiale”, a spus Băsescu, potrivit b1.ro.  

Șeful statului a făcut public apel la premierul Ponta, pe care îl numește „un bolovan de piciorul României”, să formeze un nou Guvern, în calitate de lider al PSD, dar din care el să nu mai facă parte.

„Îl rog pe Ponta, să-și asume în calitate de lider PSD formarea unui nou guvern, dar din care el să lipsească, pentru credibilitatea României. Nu a existat țară în UE în care dacă s-ar crea situația de la turul 1 și turul 2, ca în România, să nu demisioneze. La noi, domnul Ponta se consideră îndreptățit să rămână în funcție. Stai, frate, la partidul tău, care te susține, dar nu murdări imaginea României. Fac apel la domnul Ponta să înțeleagă că a devenit un bolovan de piciorul României”, a declarat șeful statului.

„Domnia sa încă mai crede că față de acțiunile expuse, plagiatul nu contează. Nu contează pentru el, că are o biografie falsificată, dar pentru europeni contează. El vrea un guvern recârpit în condițiile în care el are și acest element în bagajul pe care îl poate primi de la politicienii europeni”, a adăugat șeful statului.

„Observ în ultimele zile că domnul Ponta a intrat într-o frenezie a formării unui nou Guvern pentru a încerca să schimbe impresia, adunând fărâme de peste tot, de unde poate. Poate este legitim acest lucru, mai ales că UDMR a anunțat faptul că se vor retrage de la guvernare, din motive numai de dânșii declarate. În niciun caz motivul retragerii UDMR nu este legat de sensibilitatea dobândită la votul electoratului, au fost insensibili foarte mulți ani, ca să devină deodată insensibili”, a declarat președintele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter