Politică

Seplecan îi cere lui Vakar Istvan să recepţioneze platforma de parcare avioane Apron 4 a Aeroportului Cluj

Copreşedintele executiv al Partidului Naţional Liberal Cluj, Mihai Seplecan, îi cere preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, să-şi asume public trecerea în legalitate a obiectivului Apron 4 a Aeroportului Internaţional Cluj şi să constituie Comisia de recepţie a acestuia.

„Conform mass media, celebra platformă de parcare avioane Apron 4 a Aeroportului Internațional Cluj a primit autorizație de intrare în lagalitate. Autorizația de intrare în legalitate a fost emisă de către arhitectul Claudiu Salanță.

Întrebarea mea este dacă obiectivul declarat legal a intrat în patrimoniul Aeroportului și, implicit, în cel al Consiliului Județean Cluj? Că nu am auzit și nici nu am fost informat să se fi făcut vreo comisie de recepție a lucrării. De fapt nu am fost informat, în mod oficial, în calitate de consilier județean, altfel decât prin răspunsuri la curiozitățile mass media, de această intrare în legalitate sau de trecerea lucrării în patrimoniul CJ Cluj.


Nu întâmplător sunt neliniștit cu privire la starea patrimonială a obiectivului. În fond există o practică printre cei responsabili de la CJ Cluj de a proceda de asemenea manieră încât patrimoniul județului să fie sabotat, contestat, dat în gaj unor persoane particulare șamd. De câteva luni tot pomenesc despre cum patrimoniul CJ Cluj este ciuntit, printr-o gajare ilegală, de platforma de parcare nr. 2 și de calea de rulare avioane Bravo. Asta din indolența secretarului CJ Cluj, Simona Gaci, care nu pune în aplicare o hotărâre judecătorească.

Motiv pentru care îi cer vicepreședintelui cu atribuțiuni de președinte interimar Vakar Istvan să constituie Comisia de recepție pentru obiectivul Apron 4 și să-și asume public trecerea în legalitate și patrimoniul  CJ Cluj al acestuia. Să nu ne trezim peste ani că vreo firmă privată s-a întăbulat pe investiția clujenilor”, a declarat copreşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan.


Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judţean Cluj recepţia platformei de parcare avioane Apron 4 a fost făcută de către reprezentanţii Aeroportului Internaţional Cluj.

“În ceea ce priveşte înscrierea în patrimoniul Consiliului Judeţean, având în vedere că există o contestaţie la DNA privind valoarea lucrărilor, deocamdată nu o putem înscrie.  Nu are cum să intre în patrimoniului instituţiei pentru că noi nu cunoaştem valoarea lucrărilor, suntem obligaţi să aşteptăm să se finalizeze raportul DNA. Fiind o procedură penală trebuie să aşteptăm finalizarea acesteia. Noi nu cunoaştem valoarea exactă a lucrărilor. Cu cât o înscriem în patrimoniu? Nu avem nicio problemă să o înscriem, dar avem nevoie să ştim valoarea platformei”, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

abonare newsletter