Politică

Seplecan acuză PSD că, după ce a distrus mai multe branduri clujene, vrea să falimenteze și Farmec

Consilierul Județean PNL Cluj, Mihai Seplecan, acuză „statul PSD” că vrea să falimenteze compania Farmec. Potrivit liberalului, în urma ultimului control ANAF la compania clujeană, agenția națională antifraudă a constat că aceasta datorează statului 15 milioane de euro, „în urma calculării accizei pe alcool denaturat care, conform legii, este neaccizabil”.

„PSD are tradiție la distrus, așa că distruge mărci și branduri locale folosindu-se de instituțiile statului. Pe plan local avem destule exemple despre branduri locale „privatizate” oneros și care s-au transformat în afaceri imobiliare de succes ulterior. De succes pentru clientela politică legată de acest partid. Așa au dispărut din peisaj Ursus, Feleacul, Napolact, Flacăra, Clujana, Libertatea șamd, lăsând în urmă prospere blocuri de birouri. Și distracția continuă cu tentativa de distrugere a Spitalului Clinic CFR, forțarea trecerii în incapacitatea de plată a Aeroportului Internațional Cluj, distrugerea ultimelor rămășițe din Clujana, vânzarea Imprimeriei Ardealul șamd.

Dar strigător la cer este cum statul PSD, prin brațul înarmat ANAF, încearcă să distrugă o afacere de succes precum Farmec – singura fabrică din lume deținătoare a mărcii Gerovital, marcă ce ne-a dus faima în lume încă de pe vremea comuniștilor din care își trag năravurile acest partid.


Marea găselniță ANAF a fost ca, în urma unui control la această firmă, să calculeze că s-ar datora statului acciză în valoare de 15 milioane de euro. Numai că, a calculat această acciză pentru folosirea în procesul de producție a alcoolului denaturat care, conform legii, este neaccizabil. De lipsa de respect față de lege s-au molipsit și funcționarii statului în regimul PSD. Nu este prima dată, la fel de aroganți și nepăsători în fața legii și disprețuitori față de cetățeni s-au dovedit funcționarii statului și sub Năstase, ca și sub Ponta. În plus, această falsă acciză s-a calculat la un preț cămătăresc. Cine ne apără pe noi de abuzurile statului, când funcționarilor săi nu le pasă de lege? Poate vine cu un punct de vedere și prefectul apolitic Ioan Vușcan – apărătorul conformității de legalitate din județ?

În acest caz concret vorbim despre distrugerea a peste 600 de locuri de muncă, despre distrugerea unui brand care a dus numele României peste hotare și care ocupă o poziție de top în clasamentul firmelor din Cluj, raportând la finalul anului 2013 o cifră de afaceri de 138 milioane RON și un profit net de 7,3 milioane RON”, afirmă Mihai Spelecan într-un comunicat remis presei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter