Politică

Adrian Năstase: "Ar fi important să se ceară un vot de încredere în Parlament, după o remaniere"

După eşecul din alegerile prezidenţiale, formula guvernamentală ar trebui revalidată în Parlament. O spune fostul premier Adrian Năstase care vorbeşte despre necesitatea unei eventuale remanieri guvernamentale.

Adrian Năstase a vorbit despre problemele din PSD, la evenimentul de lansare a celui mai recent volum al său, Cele două Românii.

"Pentru începutul sesiunii parlamentare ar fi important să se ceară un vot de încredere în Parlament, eventual pe o remaniere guvernamentală, astfel încât toate semnele de întrebare legate de legitimitatea formulei de guvernare şi a majorităţii parlamentare să poată fi spulberate printr-un vot in Parlament. Dacă nu, nu", a spus Năstase, potrivit realitatea.net.

Năstase a apreciat că în politica românească e nevoie de linişte.

"Încolo de ceea ce se întâmplă de obicei după alegeri când şi una dintre tabere cere sânge pe pereţi, dar şi în interiorul taberei care a pierdut există cei care au o mare bucurie a exorcizărilor...eu cred că ar trebui să trecem de această fază, să căutăm linişte".

"Elementul de consensualitate, în primul rând pentru politica externă şi dialogul pentru politica internă -ar trebui să fie elementele ale unei strategii politice a unei noi coabitări. Nu-i place acest termen noului preşedinte, dar el a fost folosit în trei rânduri în Franţa. Un astfel de pact e determinat de alegători prin votul pe care l-au dat", a mai spus Năstase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter