Politică

UPDATE: Teodor Meleşcanu A DEMISIONAT din funcţia de ministru al Afacerilor Externe. Mihnea Motoc, propus pentru funcţie

Teodor Meleşcanu şi-a anunţat demisia, în şedinţa de Guvern, precizând că face acest lucru pentru că nu toţi românii din diaspora au putut vota şi că a luat această decizie ca "om de onoare", "într-o ţară în care nimeni nu-şi asumă responsabilitatea".

UPDATE: Mihnea Motoc, propus ministru al Afacerilor Externe

Ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Mihnea Motoc, va fi propus ca ministru al Afacerilor Externe, a anunţat premierul Victor Ponta. El a precizat că propunerea va fi înaintată marţi preşedintelui Traian Băsescu.

Meleşcanu a declarat că îşi cere scuze românilor care au stat la coadă ore în şir pentru a-şi exercita dreptul de vot.


"Regret aceste disfuncţionalităţi şi îmi cer scuze românilor care au stat la coadă ore în şir pentru a-şi exercita dreptul de vot. Responsabilitatea nu aparţine cetăţenilor, ci rigidităţii cadrului juridic existent. Nu toţi românii din străinătate şi-au exercitat dreptul de vot şi acest lucru trebuie asumat. Eu, ca un om de onoare, îmi asum responsabilitatea şi îmi voi depune mandatul", a declarat Meleşcanu, informează Mediafax.

Teodor Meleşcanu a preluat portofoliul MAE în 10 noiembrie, după ce Titus Corlăţean şi-a dat demisia, în urma criticilor privind organizarea alegerilor prezidenţiale în diaspora. Corlăţean afirma că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.


Şi la turul doi al alegerilor prezidenţiale au fost foarte mulţi români care nu au reuşit să voteze, după ce au stat mai multe ore la coadă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter