Politică

Iohannis a acceptat provocarea lui Ponta şi a cântata prima strofă din Imnul României

Klaus Iohannis a cântat, vineri, într-o conferinţă de presă, prima strofă din "Deşteaptă-te române", la o zi după ce Victor Ponta a spus, la o emisiune TV, că dacă liderul ACL ar fi fost prezent, l-ar fi întrebat dacă ştie imnul naţional, premierul recitând primele două versuri şi greşind un cuvânt.

Lui Iohannis i s-a relatat de către un jurnalist că premierul Victor Ponta a fost provocat, joi seară, la un post de televiziune, să recite prima strofă din imnul naţional, după ce liderul PSD a susţinut că această întrebare era una dintre cele pregătite pentru Klaus Iohannis, dar pe care n-a apucat să o mai adreseze.

Prezidenţiabilul ACL a fost întrebat dacă el ca primar ştie primele versuri din imnul naţional, moment în care Iohannis a replicat: "Dumneavoastră ce credeţi, că ştiu?".


Un alt jurnalist a menţionat că liderul PNL a fost văzut la confruntările cu Victor Ponta ocolind răspunsul în acest mod la unele întrebări. În acel moment, Iohannis a început să cânte "Deşteaptă-te române...", invitând jurnaliştii să cânte împreună dacă doresc. Apoi prezidenţiabilul ACL a cântat singur prima strofă din imnul naţional, relatează Mediafax.

La final, el a fost întrebat dacă a cântat în corul bisericii. "Nu, în corul liceului", a replicat Iohannis, în aplauzele unei părţi a jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă.


Premierul Ponta a participat, joi seară, la o emisiune la Antena 3, declarând că dacă ar fi fost prezent şi Klaus Iohannis, contracandidatul său, ar fi avut mai multe întrebări să îi adreseze. Una dintre aceste întrebări, potrivit lui Ponta, ar fi fost dacă Iohannis ştie versurile imnului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter