Politică

Mihai Seplecan îl ironizează pe Gheorghe Vuşcan: „Face plimbări cu presa, să se tragă în chip pe șantierele Clujului”

Preşedintele executiv ACL Cluj, Mihai Seplecan, îl ironizează pe Gheorghe Vuşcan şi îi recomandă să realizeze „un calendar ilustrat al promisiunilor neonorate de către PSD în doi ani de guvernare”.

„În timp ce prefectul Ioan Vușcan, face plimbărele de toamnă împreună cu presa, să se tragă în chip pe șantierele Clujului, proprietățile Consiliului Județean Cluj fie sunt în pericol de a fi înstrăinate, fie devin parcări publice în care firmele își depozitează utilajele. Eu știam că îl plătim pe prefectul Ioan Vușcan să vegheze la legalitate în județ, nu pentru plimbărele foto. Dar poate face și domnia sa un calendar ilustrat al promisiunilor neonorate de către PSD în doi ani de guvernare și atunci este de înțeles cheltuiala din bani publici pentru deplasări propagandistice altfel inutile”, a declarat Mihai Seplecan.

Consiliul Judeţean Cluj a luat decizia de a rezilia contractul după ce antreprenorul nu a reuşit să respecte prevederile privind buna execuţie, nu a remediat problemele descoperite în urma expertizei tehnice, nerealizând lucrări conforme şi şi-a arătat intenţia de a nu continua îndeplinirea obligaţiilor din contract.


„Reamintesc faptul că, din 10 noiembrie, contractul pentru construirea Centrului de Deşeuri, este oficial reziliat. Ca urmare, constructorul ar fi trebui să părăsească şantierul cu toate utilajele şi angajaţii. Surpriză, însă, liderul asocierii Atzwanger Spa refuză să părăsească şantierul.

Nu-i nici un bai, în cazul în care nu au unde să își depoziteze utilajele, pot să o facă în continuare pe proprietatea Consiliului Județean Cluj – ca și până acum, doar tot pentru a staționa au fost plătiți din bani publici. Că de făcut ceea ce trebuiau să facă prin contract nu au făcut. Numai că, de data aceasta, cei care conduc Consiliul Județean Cluj au obligația de a impune o taxă de staționare pentru utilaje. Plătesc cei de la Atzwanger Spa prețul cerut? Să staționeze pe proprietatea CJ Cluj până când au să înceapă să încurce locul din momentul în care se va găsi un alt constructor pentru lucrare.


În caz contrar, de refuz de plată pentru staționarea pe un spațiu care nu le aparține, poate își aduce aminte și apoliticul prefect Ioan Vușcan să nu mai facă campanie electorală pentru Victor Viorel Ponta și se duce și pe la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor și rezolvă situația de legalitate.

Adică face, în sfîrșit și ceva pentru care este plătit conform fișei postului”, a mai adăugat Seplecan.


Contractul pentru Centrul de Deşeuri este oficial reziliat. Constructorul refuză să plece de pe şantier. 

„Reamintesc cu această ocazie faptul că indolența funcționarilor publici din CJ Cluj a dus la situația în care proprietatea CJ Cluj de la Aeroportul Internațional Cluj a fost poprită de către o firmă privată pentru creanța unei alte firme private. Și asta numai din cauză că secretarul CJ Cluj, Simona Gaci, nu a făcut demersurile necesare punerii în aplicare a unei hotărâri judecătorești. Cum ne-am trezit cu poprire pe o pistă a Aeroportului Internațional Cluj și una dintre parcările de avioane, nu aș dori să ne trezim și cu obiectivul CIMD transformat în parcare gratuită de utilaje.


Cu așa funcționari și atâta indolență, am putea invita noi firmele clujene să-și însușească ce li se pare interesant din proprietatea CJ Cluj, sau să se instaleze cu utilajele și oamenii unde doresc.

Poate cei de la Atzwanger Spa au nevoie și de niște spații de cazare gratuite pentru angajați – CJ Cluj le poate pune la dispoziție de la Centrul Agro la Clujana, la alegere. Dar să plătească distracția din buzunarele lor funcționarii indolenți ai CJ Cluj și conducerea dacă nu sunt în stare să gestioneze corect și coerent banul public”, a precizat Mihai Seplecan.


Preşedintele ACL Cluj, Mihai Seplecan, a acuzat-o zilele trecute pe Simona Gaci de indoleţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter