Politică

Mihai Seplecan: „Indolența Simonei Gaci a dus la poprirea bunurilor Aeroportului Cluj”

Preşedintele executiv al ACL Cluj, Mihai Seplecan, o acuză pe Simona Gaci de indolenţă.

„Acum o lună atrăgeam atenția cu privire la faptul că indolența sau reaua credință a unor factori de decizie din CJ Cluj duc la subminarea activității Aeroportului Internațional Cluj. Că prin adresa nr 9990/13.10.2014, înregistrată la Consiliul Județean Cluj sub nr. 19025/13.10.2014, conducerea Aeroportului Internațional Cluj solicită sprijin pentru soluționarea problemei legate de înscrierea în Cartea Funciară a unor drepturi de proprietate, aflate ilegal in favoarea SC AVIATRANS SRL și de ipotecă în favoarea unui cetățean pe nume Liviu Oros, asupra unor suprafețe din infrastructură aeroportuară formate din platforma de parcare nr. 2 și calea de rulare avioane Bravo. Că lipsa de interes a factorilor de decizie din CJ Cluj față de patrimoniul dat în grijă și bună administrare, a dus la situația în care s-a creat un prejudiciu anual în valoare de 37 de mii de euro. Și că inactivitatea factorilor de decizie din CJ Cluj crează riscul înstrăinării acestor suprafețe, cu pierderi de patrimoniu pentru CJ Cluj.

Din păcate, ceea ce am atras atenția s-a întâmplat. După ce interesele obscure ale vicepreședintelui PSD al CJ Cluj Ioan Oleleu au dus la intrarea Aeroportului în incidență de plată, este rândul ca neglijența în serviciu a Secretarului General al CJ Cluj, Simona Gaci, să creeze de asemenea prejudicii patrimoniale. Prin Sentința Civilă nr.10976 din 16.10.2014 a Judecătoriei Sectorului 2 București, SC UTI SA a reușit să pună sechestru asigurator pe bunurile SC AVIATRANS SRL. Ori printre bunurile mobile și imobile ale cestui SRL se află și suprafața de 8344,83 mp, înscrisă în mod nelegal, în lipsa unui titlu valabil de proprietate, în favoarea AVIATRANS SRL. Adică exact calea de rulare avioane Bravo și platforma de parcare avioane nr. 2.


Este inexplicabilă lipsa de interes a factorilor de decizie a CJ Cluj cu atât mai mult cât, prin Sentința Civilă nr. 243 din 17.03.2010, dată în Dosarul nr. 7498/117/2005, Tribunalul Cluj a dispus rectificarea CF nr. 2892 (actuala CF nr. 265841) în sensul radierii dreptului de proprietate a SC AVIATRANS SRL asupra căii de rulare avioane și a platformei avioane și înscrierea dreptului de proprietate a Județului Cluj, în administrarea Consiliului Județean Cluj. Ceea ce nu s-a realizat din anul 2010 și până în prezent, așa după cum rezultă din extrasul CF eliberat de ANCPI – Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Cluj-Napoca la data de 5 august 2014.

Până când a tras de timp Simona Gaci, am ajuns în situația ca un bun al CJ Cluj prin intermediul obiectivului Aeroport Internațional Cluj să fie supus sechestrului asigurator în favoarea unei firme private aflate în litigiu economic cu o altă firmă privată. Care firmă nu avea nici în clin, nici în mânecă în a fi proprietară pe bunul aeroportului – situație ce putea fi rezolvată dacă Simona Gaci își făcea datoria.


Cer anchetarea acestei situații și aflarea intereselor care o mână pe Simona Gaci în a își neglija obligațiile de serviciu”, a declarat Mihai Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter