Politică

Viorel Hrebenciuc A DEMISIONAT din Parlament

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, a demisionat din Parlament. Hrebenciuc a declarat că nu se răzgândeşte asupra demisiei sale din Parlament, dar că va reveni în legislativ în 2016, el precizând, totodată, că nu pleacă din PSD.

”Este perfect adevărat, am decis să demisionez. Vreau să-mi păstrez demnitatea, aşa cum am avut-o toată viaţa. Şi încă un lucru vă spun, că nu mă răzgândesc, ca să staţi liniştiţi”, le-a spus Hrebenciuc jurnaliştilor, la ieşirea din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

El a spus că nu a vorbit absolut cu nimeni legat de demisie, care este decizia sa personală.


”Este decizia mea personală şi fiecare îşi face viaţa cum crede”, a spus Hrebenciuc.

El a spus că nu regretă discuţiile pe care le-a avut cu Dan Şova, precizând că este vorba despre discuţii pe care oricine le are la o cafea.


”Nu am încălcat niciun fel de normă. Dacă vă uitaţi atent, astea sunt discuţii pe care le faci la cafea, cum faceţi şi dumneavoastră. Nu, nu regret nimic din ce am vorbit”, a spus Hrebenciuc.

El a arătat că regretă, însă, plecarea din Parlament şi a spus că va candida din nou în 2016.


”Da, (regret - n.r.) după 18 ani nu e uşor, dar în viaţă este un moment clar... În 2016 revin în Parlament”, a spus Hrebenciuc.

El a mai arătat că nu părăseşte însă PSD şi că are încredere în Justiţie.


Viorel Hrebenciuc este cercetat de DNA într-un dosar privind retrocedări de terenuri și imobile. Hrebenciuc și alți inculpați în dosar le-au promis prinţului Paul şi prinţesei Lia că vor interveni pe lângă autorităţi pentru ca aceştia să obţină mai multe terenuri şi clădiri, în schimbul unor foloase materiale, potrivit unui document al DNA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter