Politică

ALEGERI PREZIDENŢIALE judeţul Cluj: 654 de secţii de votare şi peste 600.000 de alegători

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a participat la videoconferinţa susţinută de ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, privind stadiul pregătirilor pentru organizarea alegerilor prezidenţiale.

La nivelul judeţului Cluj au fost stabilite delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare, acestea fiind în număr de 654. La nivelul municipiului Cluj-Napoca vor funcţiona 181 de secţii de votare.

Conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă la nivelul judeţului Cluj există nu număr de 603213 alegători înscrişi în listele electorale permanente.


Instituţia Prefectului-judeţul Cluj a înregistrat până la data de 26 septembrie un număr de 2066 solicitări din partea persoanelor care doresc să participe la procesul electoral în calitate de preşedinţi sau locţiitori ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţul Cluj, din care 757 solicitări pentru municipiul Cluj-Napoca.

La nivel naţional, alegerile prezidenţiale vor avea loc în 18.550 de secţii de votare şi 294 în străinătate, urmând să fie pregătite 20.745.068 de buletine de vot şi 94.220 de ştampile cu menţiunea "Votat", a declarat joi vicepremierul Gabriel Oprea care a mai spus că peste 30.000 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi pe parcursul campaniei electorale, iar în ziua votului vor fi angrenaţi peste 50.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Ultimele Stiri
abonare newsletter