Politică

Ponta despre Turcescu: Cine seamănă vânt culege furtună. Valabil şi pentru alţi apropiaţi de Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu l-au surprins mărturisirile jurnalistului Robert Turcescu, arătând că “cine seamnă vânt culege furtună” şi avertizând că acest lucru este valabil şi pentru alţi apropiaţi ai preşedintelui Traian Băsescu.

Întrebat dacă l-au surprins mărturisirile lui Robert Turcescu, Ponta a răspuns: “Pe mine, nu, normal”.

El a adăugat că instituţiile statului sunt cele care verifică aplicarea şi respectarea legii în acest caz. “Daţi-mi voie să nu intru în această discuţie, decât recunoscând faptul că cine seamnă vânt culege furtună. Este valabil şi pentru alţi oameni apropiaţi domnului Băsescu”, a mai spus Ponta.


Întrebat de ce crede că Robert Turcescu a făcut dezvăluirea chiar înaintea campaniei electorale pentru prezidenţiale, Ponta a răspuns: “Dacă domnul Băsescu tocmai la el s-a găsit, putea să se ducă, de exemplu, la Sorina Matei şi nu era niciun fel de problemă. S-a dus exact la domnul Turcescu. Probabil că a fost situaţia, nu ştiu ce a fost. Nu mă pricep, cred că trebuie să vorbiţi cu domnul Băsescu de scenarii”.

Ponta a mai arătat că în acest caz este vorba despre relaţia între politicieni şi jurnalişti şi a arătat că el nu este un invitat obişnuit în emisiunea moderată de Robert Turcescu şi trebuie întrebaţi cei care se duc în fiecare seară la această emisiune, “câţiva” fiind şi candidaţi la prezidenţiale.


“Cred că este vorba de relaţia între politicieni şi jurnalişti. După cum ştiţi, eu nu sunt un invitat de obiciei al domnului Turcescu, cred că trebuie să-i întrebaţi pe cei care se duceau în fiecare seară la domnul Turcescu, câţiva sunt şi candidaţi la prezidenţiale, că se leapădă, că nu se leapădă. Întrebaţi-i pe ei, că eu nu am această problemă şi nici nu am surprize”, a spus Ponta.

abonare newsletter