Politică

Seplecan: Riscăm să aruncăm pe fereastră peste 60 de milioane de lei

Președintele executiv al ACL Cluj Mihai Seplecan afirmă că, până la ora actuală, Consiliul Județean (CJ) Cluj a cheltuit peste 60 de milioane pentru reabilitarea a aproximativ 313 kilometrii de șosea, o sumă destul de mare dacă se ține cont de modul în care s-au făcut lucrările.

Săptămâna trecută Mihai Seplecan a dat un exemplu despre modul în care se cheltuiesc banii publici și promitea o inventariere a tuturor drumurilor reciclate peste care nu s-a mai intervenit și cu un strat protector de asfalt de uzură.

„Până la ora actuală, s-au investit bani în reabilitarea și reciclarea a 313,75 kilometri de drumuri județene. S-au acoperit cu un strat protector de asfalt a lucrărilor de reciclare numai 111,5 kilometri, restul de 202,25 kilometri fiind lăsați la bunul plac al fenomenelor meteorologice. Să-i tragă cineva de mânecă pe Oleleu și Lăpușan de la PSD Cluj și să le zică: „vine iarna!” Poate se întorc și ei cu picioarele pe pământ, în România reală. Vine iarna și, în primăvară, vom constata că s-au aruncat pe geam, ca în fiecare an, mare parte dintre cei 60.675.000 de lei (13.789.773 euro la cursul de azi al BNR), bani publici, investiți în reciclarea celor 202,25 kilometri de drum județean” afirmă Mihai Seplecan într-un comunicat remis presei. „Este motivul pentru care solicit găsirea de soluții. Dacă nu s-au alocat bani pentru lucrările de protecție a acestor drumuri reciclate, să se solicite de îndată într-o ședință de consiliu județean. Dacă s-au acordat, să ni se furnizeze aceste informații – câți bani, către care lucrări, care sunt termenele de finalizare șamd - și care sunt măsurile luate, sau care se vor lua, pentru urgentarea lucrărilor. Nu de altceva dar, cu PSD Cluj, prin Ioan Oleleu, la butoane, am avut deja neplăcuta surpriză ca Aeroportul Internațional Cluj să fie trecut în incidență de plată” mai adăugă Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter