Politică

Preşedintele PNL Cluj compară PSD-ul cu Ceauşescu

Dan Tarcea, preşedintele Partidului Naţional Liberal Cluj-Napoca, îi compară pe cei din Partidul Social Democrat cu fostul dictator Nicolae Ceauşescu.

“Devine tot mai clar că cei de la PSD, la fel ca și Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile la cârma României, trăiesc total rupți de realitate. Dacă aparatul propagandist al fostului lider comunist lega merele în copaci ca să demostreze că avem producție, PSD ne spune că trăim într-o țară prosperă. Ceea ce este mai revoltător este că ei au încă puterea și continuă să facă rău României”, spune preşedintele PNL Cluj, Dan Tarcea.

Liderul Partidului Naţional Liberal Cluj a realizat o analiză a datelor oferite de Direcţia Judeţeană de Statistică Cluj. „Doar un sfert dintre clujeni lucrează în economia care "duduie". Trei sferturi din populația județului Cluj este “ținută în spate” de cei peste 185.000 de salariați cu contracte individuale de muncă. Numărul persoanelor care muncesc cu contract de muncă este de 185.365, potrivit datelor centralizate de Direcția Județeană de Statistică Cluj.


De asemenea, tot datele statistice ne arată faptul că circa 40% dintre firmele noi din 2014 au fost înființate fie pentru evaziune fiscală, fie numai pentru a obține niște finanțări. De investiții străine nici nu mai poate fi vorba pentru că investitorii au început să evite piața din Cluj și în general pe cea românească.

Cifrele economiei locale de la Cluj sunt valabile pentru întreaga țară. După anunțul privind intrarea în recesiune, Eurostat aduce încă o veste proastă pentru economia României: numărul angajaților în România a scăzut în trimestrul 2 din acest an (lunile aprilie - mai - iunie) cu 3,1% față de perioada similară a anului trecut. Este de departe cea mai mare scădere dintre toate statele UE.


Până și datele din statisticile naționale, oricât de coafate ar fi acestea, ne arată lucruri îngrijorătoare privind prezentul și viitorul economiei românești ajunsă pe mâna unor incompetenți care nu văd mai departe de mitele electorale pentru care trebuie să stoarcă bani de la populația activă acum”, a declarat Dan Tarcea.

Dan Tarcea îi acuză pe cei din PSD că trăiesc într-o lume paralelă. „Cu atât mai uimit rămâi când constați din declarațiile publice pe care le fac liderii PSD că aceștia trăiesc într-o realitate paralelă în care laptele și mierea bunei guvernări chiar curg la robinet. Ultima ieșire din realitatea României o are parlamentarul PSD ex-ministrul Învățământului și ex-ministrul delegat pentru Dialog Social în guvernele Ponta I și II, Marian Pop, în lumea căruia „Guvernul Ponta a reușit redresarea economiei prin măsuri sănătoase”, măsuri prin care a “reușit să încurajeze angajatorii să își dezvolte afacerile. Lucru care a dus automat la crearea locurilor de munca”.

Ca urmare a sănătoaselor măsuri luate de către Guvernul Ponta, 10% dintre afacerile care s-au "născut" anul acesta sunt firme-suveică înființate pentru derularea evaziunii fiscale, iar 25- 30% sunt start-up-uri create de tineri pentru a beneficia de diferite programe, după care le vor închide”, a menţionat Dan Tarcea.

abonare newsletter