Politică

Ponta cere sprijinul PSD pentru candidatura la prezidenţiale. Peste 70 de delegaţi clujeni participă la Consiliul Naţional de la Craiova

Împins de partid să candideze, Victor Ponta îşi anunţă oficial intenţia de a intra în cursa pentru prezidenţiale şi cere sprijinul PSD, în cadrul Consiliului Naţional de marţi. La întâlnirea social democraţilor organizaţia de la Cluj participă cu peste 70 de delegaţi.

"Voi candida. Pe 29, marți, voi cere, în cadrul structurii PSD, pentru că am deja sprijinul oficializat al PC și al UNPR, voi cere sprijin pentru candidatură, după care în septembrie avem nevoie de un Congres. (...) Marți, la Consiliul Național, voi cere sprijinul partidului meu pentru a candida", a declarat Victor Ponta, joi, la Adevărul Live.

Tot joi, prezent la Conferința Județeană Extraordinară a PSD Călărași, Ponta le-a spus social-democraților călărășeni că ziua de 29 iulie are o semnificație simbolică, împlinindu-se doi ani de la organizarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, când 7,4 milioane de români au votat pentru împlinirea acestui obiectiv.


"Pe 29 iulie, săptămâna viitoare, vă aștept pe toți cei care faceți parte din delegația la Consiliul Național să avem o reuniune a partidului la nivel național, o reuniune în care să aduceți aminte oamenilor că 29 iulie 2012 este ziua în care românii l-au demis pe Traian Băsescu, este ziua în care voința românilor a fost neglijată, a fost respinsă de către Traian Băsescu. Îmi pare rău, pentru țară, de acești doi ani pe care i-am pierdut", a spus Ponta.

Acesta a adăugat că își dorește ca, în anul 2015, să revină în Călărași în calitate de președinte al României și nu doar ca președinte al PSD.


"Azi sunt foarte mândru că sunt președinte PSD, sper însă, cu sprijinul dvs. și al românilor, la anul, să ne reîntâlnim ca președinte al României. (...) Eu cred că vom câștiga alegerile prezidențiale. (...) Sunt absolut convins că pe 16 noiembrie o să facem dreptate până la capăt. Pe 17 noiembrie vom putea încheia acest capitol din viața țării noastre și să facem o Românie puternică așa cum avem nevoie", a mai afirmat Ponta.

Consiliul Național al PSD va avea loc marți, începând cu ora 18,00, la Sala Polivalentă din Craiova. La eveniment sunt așteptați să participe în jur de 5000 de social-democrați.

abonare newsletter