Politică

Boc: PDL are un blazon de apărat, nu aş şterge cu buretele istoria partidului

Fostul preşedinte al Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a declarat sâmbătă că deşi nu mai deţine nicio funcţie importantă în partid, el nu ar renunţa la numele formaţiunii deoarece PDL are un blazon de apărat.

Emil Boc consideră că soluţia pentru comasarea PDL-ului cu PNL-ul ar fi un nume nou, soluţie pe care a afirmat-o în mai multe rânduri.

“Nu fac parte din nicio structură de conducere a partidului, cu alte cuvinte părerea mea nu contează. Punctul meu de vedere este şi rămâne că PDL-ul are un blazon de apărat, a dat de două ori preşedintele României, a dat vreo trei primari generali ai Capitalei, a avut Guvern şi din acest punct de vedere cred că nu ar trebui ştearsă cu buretele istoria partidului democrat Liberal. O soluţie de comasare, nu prin absorbţie, ci de comasare cu un nume nou ar fi soluţia rezonabilă pentru ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, strict personal, viziunea PDL”, a spus Emil Boc, într-o declaraţie de presă la aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD Cluj.


El a adăugat însă că decizia şi responsabilitatea unei asemena decizii revine conducerii partidului.

Emil Boc a fost timp de şapte ani preşedintele PDL din 2005 până în 2012.


Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, a anunţat sâmbătă că PDL a acceptat ca partidul care va apărea în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni să se numească PNL, iar Congresul a aprobat fuziunea acestora.

"Eu, personal, sunt pentru fuziune. Sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL", a spus Iohannis, la Congresul partidului.


Delegaţii Congresului au votat cu majoritate de voturi fuziunea PNL cu PDL. Au fost 6 voturi împotrivă şi 4 abţineri.

abonare newsletter