Politică

Curtea de Apel Bucureşti ar putea decide în 24 iunie dacă măreşte pedeapsa lui Adrian Năstase

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 24 iunie pronunţarea în dosarul privind contopirea pedepselor primite de Adrian Năstase, în care procurorii anticorupţie cer ca la pedeapsa de patru ani de închisoare pe care o execută Adrian Năstase să se adauge un an.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia procurorilor DNA la decizia Tribunalului Bucureşti de a nu adăuga un spor la pedeapsa de patru ani de închisoare pe care o execută Adrian Năstase.

Pronunţarea în acest caz a fost amânată de instanţă pentru 24 iunie, când ar urma să se decidă definitiv dacă Adrian Năstase rămâne cu pedeapsa de patru ani sau va primi un spor de un an, aşa cum au cerut procurorii.


Fostul premier Adrian Năstase a declarat vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, că Direcţia Naţională Anticorupţie este "o instituţie care face şi lucruri bune", dar a precizat că acest lucru depinde de "oamenii care se află la conducere".

"Nu este (DNA, n.r.) o instituţie neapărat rea. Este o instituţie care face şi lucruri bune, şi lucruri rele. Şi sigur că această instituţie face şi lucruri bune. Depinde de oamenii care se află la conducerea ei", a spus Adrian Năstase, în sala de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti.


În acest context, Adrian Năstase a menţionat că el a fost cel care, în perioada în care s-a aflat în fruntea Guvernului, a pus bazele şi a asigurat logistica Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Năstase a mai spus că, între 2001 şi 2004, a promovat peste o sută de legi în domeniul justiţiei.

"Referitor la acuzaţia procurorilor că am arătat dispreţ faţă de justiţie, am dovedit de fiecare dată respect faţă de sentinţele care mi s-au dat. Sigur, am considerat că nu au fost motivate suficient. Respectul meu faţă de justiţie reiese şi din numărul mare de studenţi de-ai mei care au ajuns judecători, procurori, avocaţi, notari", a mai spus Adrian Năstase în sala de judecată.


Procurorul DNA a cerut ca la pedeapsa de patru ani pe care o execută Adrian Năstase să se aplice un spor de un an. El a arătat în faţa instanţei că, în mai multe cazuri asemănătoare cu cel al lui Adrian Năstase, unde a existat un concurs de infracţiuni, a fost majorat cuantumul pedepsei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter