Politică

Boc: Intrarea unor membri ai IRL în PDL este bună, sper să nu împiedice formarea alianţei cu PNL

Fostul premier Emil Boc consideră că intrarea unor membri ai Iniţiativei România Liberală în PDL este "un lucru bun" şi speră ca acest demers să nu împiedice formarea unei alianţe cu PNL.

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează intrarea în PDL a unor foşti lideri liberali, din Iniţiativa România Liberală, Emil Boc a spus că orice coagulare într-o singură formaţiune a unor forţe disparate este un lucru bun.

"Intrarea grupului de membri ai Iniţiativei România Liberală în PDL este un lucru bun. Orice coagulare într-o singură formaţiune a unor forţe disparate este un lucru bun. Sper ca acest lucru să nu împiedice demersurile actuale de închegare a unei alianţe care să ducă la victorie în decembrie. Cred că alianţa ar fi cea care să ne aducă succes în alegerile prezidenţiale, pentru că o fuziune prin absorbţie ar crea probleme interne, probabil, şi în PDL şi în PNL. Mă pronunţ clar pentru o alianţă, aş amâna discuţia despre o fuziune prin absorbţie pentru alte vremuri", a spus Boc.


PDL a semnat, luni, un protocol de colaborare cu Iniţiativa România Liberală, Andrei Chiliman urmând să ocupe funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi cea de preşedinte interimar al organizaţiei PDL Bucureşti Sector 1.

abonare newsletter