Politică

Liderii PNL din Transilvania s-au reunit acasă la Teodor Atanasiu - ce au pus la cale

Mai mulţi preşedinti de organizaţii liberale din Transilvania s-au întâlnit, sâmbătă, acasă la preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, subiectul discuţiilor fiind mai multe decizii legate de partid.

Potrivit unor surse liberale, la întâlnire au participat 16-17 preşedinţi de organizaţii PNL din Transilvania, relatează Stiripesurse.ro.

Astfel, s-ar fi luat o serie de decizii informale, iar liderii liberali ar fi fost de acord cu trecerea partidului la PPE, dar nu şi cu o alianţă cu Traian Băsescu. De asemenea, l-au susţinut pe Klaus Iohannis, un nume foarte popular în rândul liberalilor din Transilvania, pentru şefia PNL.


În ce priveşte alegerea vicepreşedintilor PNL, informal s-ar fi convenit ca aceştia să fie aleşi uninominal, în timp ce funcţia de prim-vicepreşedinte ar urma să fie desfiinţată.

De asemenea, secretarul general al partidului ar urma să fie numărul 2 în PNL, el fiind propus chiar de viitorul preşedinte al liberalilor, după care va fi votat de Biroul Politic Naţional.


Nu în ultimul rând, s-a convenit în privinţa unei fuziuni cu PDL, însă mai degrabă după alegerile prezidenţiale, în funcţie de rezultatul din luna noiembrie.

Sursa citată mai arată că, luni, urmează să aibă loc o altă întâlnire a liderilor de filiale PNL din Muntenia, Oltenia şi Bucureşti, care se va desfăşura în Capitală.


În 2012, DNA Cluj Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson au fost cercetaţi după ce au plătit interlopi să mobilizeze alegătorii cu nivel scăzut de educaţie să se deplaseze la vot

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Cluj, Teodor Atanasiu, președinte al organizației PNL Alba, în înțelegere cu Dumitru Samson, a inițiat o acțiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania și Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani și alte foloase materiale.


Concret, s-a stabilit că, în cursul dimineții de 29 iulie 2012, în înțelegere cu Teodor Atanasiu, Dumitru Samson a apelat la sprijinul învinuitului Bogdan Cristian Măgurean (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relații în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acționeze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educație) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localități de pe raza județelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș grupuri de interlopi care să fie pregătiți să intervină, la nevoie, în locațiile unde se solicită sprijin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter