Politică

Traian Băsescu: Discuția legată de încetarea activității DNA este doar o speculație marca Victor Ponta

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că premierul Ponta a făcut o nouă speculație „în stilul său caracteristic”, legat de sesizarea privind „oprirea arestărilor de către DNA”.

„Ponta să renunțe la minciună măcar acum când avem vizite foarte importante. Discuția despre încetarea activității DNA este doar o speculație în stilu-i caracteristic. După ce a atacat tot timpul DNA, acum își apără corupții. Nu am spus niciodată că DNA își încetează activitatea pe timpul campaniei electorale. Au fost câteva răspunsuri către un ziarist, dar care nu semnifică în niciun caz stoparea activității DNA. Este doar o minciună marca Ponta”, a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Justiţiei să sesize Consiliul Superior al Magistraturii, în urma declaraţiilor preşedinteluii Traian Băsescu. Şeful executivului a văzut declaraţia prin care şeful statului spunea că "a oprit arestările în perioada campaniei electorale, dar le dă drumul după".

Reacţia vine după un interviu acordat de preşedintele Traian Băsescu.

„Cum vă explicați că, atunci când a început campani, DNA a oprit motoarele?”, a întrebat jurnalistul respectiv.

„Au făcut bine ca pe perioada campaniei, și se întâmplă peste tot în țările civizilizate, să nu vină cu arestări, pentru că ele pot influența campania. După 26 mai se reia activitatea, dar nici acum nu e stopată. Sunt foarte multe dosare care se derulează chiar și acum la DNA, DIICOT”, a declarat Traian Băsescu în emisiunea respectivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter