Politică

Boc, atac la Ponta: "Dacă un premier încalcă Constituţia, cine îl sancţionează?"

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că a sfidat Constituţia, asumându-şi declaraţii în numele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

"M-a pus foarte serios pe gânduri o declaraţie a premierului cu privire la modul de a reacţiona în cazul relaţiei cu Rusia şi a cazului Rogozin. A zis că îşi va asuma toate responsabilităţile ca vicepreşedinte al CSAT. Nu am putut să cred că poate să apară o asemenea declaraţie care sfidează Constituţia şi bunul simţ. Mă întreb firesc, cine ne apără împotriva abuzurilor unui premier? Dacă un preşedinte încalcă Constituţia, este suspendat. Dar dacă un premier încalcă Constituţia, cine îl sancţionează, pentru că în Constituţie nu este niciun articol?

Preşedintele poate fi suspendat dacă a încălcat Constituţia. Constituţia spune foarte clar că preşedintele ţării este preşedintele CSAT şi a forţelor armate, şi eventual poate delega atribuţiile unui vicepreşedinte. Nu te plimbi cu chibritul aprins deasupra unui teren pe care ai benzină pe jos. Asta a făcut premierul. România, dacă are o prioritate în Uniunea Europeană, este de a rămâne stat de drept şi democratic. Asta începe de la respectarea Constituţiei dar uitaţi ce atitudine are premierul", a declarat Emil Boc, conform Agerpres.

Ultimele Stiri
abonare newsletter