Politică

Klaus Iohannis a anunţat că NU va candida la Preşedinţia României

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu va candida la Preşedinţia ţării şi că îl va susţine pe liderul liberalilor, Crin Antonescu, pentru această funcţie, scrie Agerpres.

„Eu iau în calcul să mă implic în campania prezidenţială, în calitate de fruntaş al PNL, cu rezultate bune în sondaje. Candidatul nostru este Crin Antonescu. Am mai discutat aceste chestiuni. Nu am reevaluat, nu am rediscutat situaţia. Acum ne pregătim pentru europarlamentare“,, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă va candida la Preşedinţie.

INSCOP: Românii îl preferă pe Johannis candidat, în locul lui Antonescu

Românii îl consideră cel mai potrivit candidat din partea PSD la alegerile prezidenţiale pe premierul Victor Ponta, iar din partea PNL - pe prim-vicepreşedintele liberalilor, Klaus Iohannis, relevă un sondaj INSCOP.


Astfel, cel mai potrivit candidat la prezidenţiale din partea PNL este considerat Klaus Iohannis, cu 37,9% dintre opţiuni, iar 22,8% l-au menţionat pe Crin Antonescu. 32,9% dintre cei chestionaţi nu îl consideră potrivit pe niciunul dintre cei doi, iar 6,4% nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului 'Adevărul' în perioada 1-7 mai. Volumul eşantionului a fost de 1.056 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter