Politică

O mişcare blitzkrieg, contraproductivă tocmai pentru dreapta!

Scenariul care ar putea provoca alegeri prezidenţiale anticipate, mai exact o mișcare blitzkrieg – demisia preşedintelui Traian Băsescu, lansat zilele trecute de Raluca Boboc, ar avea exact efectele nedorite.

Analistul politic clujean Sergiu Mişcoiu arată că ideea, strategic vorbind nu este proastă, însă asemenea strategii funcţionează numai când există o alternativă viabilă pe care o propui, ceea ce nu este cazul aici.

Semi-prezidenţiabilul MRU

Sergiu Mişcoiu arată că PMP nu are un candidat la prezidenţiale, iar despre o unificare a dreptei nici nu poate fi vorba acum. „Strategic vorbind, ideea nu este proastă. Dar nu aşa, dacă dreapta nu are pe nimeni, nu are un prezidenţiabil… Deci nu există o alternativă viabilă. Ce prezidenţiabil are PMP? Există un semi-prezidenţiabil, Mihai Răzvan Ungureanu, dar nu este în PMP. MRU este lipsit de un sprijin politic minim consistent. Iar o unificare a dreptei este exclusă, în acest moment, sau cel puţin aşa pare acum. O asemenea strategie funcţionează când ai un candidat care să folosească momentul“, comentează Sergiu Mişcoiu.


Udrea- derizorie, Ponta- favorizat

Mişcoiu mai arată că singurul favorizat ar fi doar premierul Victor Ponta, care oricum este împins să candideze la prezidenţiale. „Elena Udrea este derizorie în sondaje, are puţin peste 0 procente. Se auto-ridiculizează de fiecare dată, din păcate pentru cei care o sprijină. Iar Ponta e prezidenţiabil by default, îl împing alţii să candideze. Cred că până la urmă o asemenea strategie i-ar fi favorabilă chiar lui Ponta, mai degrabă decât altor candidaţi. Este contraproductivă tocmai pentru dreapta“, a comentat Sergiu Mişcoiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter