Politică

Comisia de revizuire aşteaptă până pe 30 aprilie amendamente la proiectul noii Constituţii

Comisia parlamentară comună pentru revizuirea Constituţiei a stabilit, miercuri, termenul de 30 aprilie pentru depunerea amendamentelor, în urma observaţiilor Curţii Constituţionale şi a Comisiei de la Veneţia la textul de revizuire.

Preşedintele comisiei, liberalul Crin Antonescu, a declarat că ceea ce este de reţinut şi de explicat, pe texte care sunt publice, este următorul lucru: "Nu există nicio semnalare a vreunui articol revizuit care pune în pericol sau limitează regimul democratic sau statul de drept din România".

Antonescu a vorbit şi despre "observaţiile şi recomandările Curţii Constituţionale şi ale Comisiei de la Veneţia", precizând că trebuie să remarcat sensul acestora.


"Atunci când ni se solicită o şi mai mare clarificare a tipului de regim politic, de formă de guvernământ, o separare şi o delimitare şi mai clară a atribuţiilor preşedintelui şi premierului, comparând cu actuala Constituţie, noi am făcut deja nişte paşi în revizuire în această direcţie. O cheie dramatică sau jignitoare, că ni s-a dat peste nas, asta este gândirea partizană şi periferică (...) Raportul şi opinia Curţii Constituţionale sunt toate luate în seamă", a mai declarat liderul PNL. Crin Antonescu a ţinut să precizeze că amendamentele care vor fi depuse vor ţine cont de aceste observaţii ale Curţii Constituţionale şi ale Comisiei de la Veneţia, dar că "nu are rost să se ia totul de la început, pentru că ar fi absurd".

"Ce ni se recomandă este să mergem şi mai mult, să clarificăm dacă se poate şi mai multe din aceste lucruri, nicidecum scandalul de tipul demagogic care s-a iscat, cum că noi, aţi văzut şi pe eminentul jurist Alin Tişe, spunând că preşedintele este putere în stat", a comentat Antonescu.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter