Politică

Azi în Parlament - Elena Uioreanu: PSD consideră garantarea proprietății un moft

Deputatul liberal Elena Uioreanu consideră că prin votul lor împotriva Proiectului de Lege privind prima întabulare a terenurilor agricole şi forestiere iniţiat şi susţinut de PNL, socialiștii au demonstrat că pentru ei garantarea proprietății este doar „un moft“.

”Oamenii din colegiul meu, dar și ceilalți locuitori ai județului Cluj trebuie să știe că parlamentarii pe care i-au creditat cu votul lor i-au mințit cu nerușinare și le-au făcut promisiuni pe care acum și le încalcă cu seninătate. Și nominalizez, să se știe clar, cine a votat împotriva intabulării gratuite: Cornel Itu și Aurelia Cristea de la PSD și Mate Andras Lervente – UDMR. Apreciez faptul că deputatul PC, Irimie Vicențiu-Mircea, chiar dacă e în coaliția de la guvernare, a votat pentru adoptarea proiectului și a pus mai presus de interesul partidului, interesul cetățenilor. PSD-iștii nu vă vor proprietari cu acte în regulă, oameni buni. Asta e clar. Pentru că au interese!”, declară Elena Uioreanu.

Elena Uioreanu a mai afirmat că ”PSD a blocat şansa a peste 4 milioane de români de a-şi întăbula gratuit terenurile și să intre în legalitate, boicotând permanent acest proiect încă de la dezbaterile din cadrul Comisiei juridice sesizate pe fond, refuzând luni întregi să înainteze plenului raportul de adoptare a acestui proiect în urma solicitărilor formulate la fiecare şedinţă de deputaţii liberali din Comisie”.


Deputatul clujean a mai adăugat că PNL a identificat sursele de finanțare constituite atât din fondurile europene, cât şi din cele bugetare pentru a asigura gratuitatea înscrierii în cartea funciară a acestor terenuri, soluţie agreată şi de Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

”Respingerea unui proiect cu impact major asupra populației României, asumat în timpul USL, demonstrează că PSD nu mai ține cont de absolut nimic în actul guvernării, sfidează nu numai clasa politică ci mai ales cetățenii acestei țări și își încalcă până și propriile angajamente”, adaugă Elena Uioreanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter