Politică

BEC a respins înregistrarea alianţei electorale USD

Biroul Electoral Central a respins, luni, înregistrarea pentru alegerile europarlamentare a alianţei electorale USD, formată din PSD, UNPR şi PC.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat că denumirea alianţei electorale USD va fi schimbată, ca urmare a deciziei Biroului Electoral Central (BEC), dar s-a întrebat retoric cu cine anume este asemănătoare această denumire în condiţiile în care USL nu participă la europarlamentare.

„O să schimbăm (numele -n.r.), dar din păcate nu participă USL în alegeri. Deci, USD este asemănător cu cine ? O să studiem şi o să ne conformăm deciziei“, a spus Ponta, potrivit Mediafax.  


Vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ, membru în BEC, a declarat pentru MEDIAFAX că motivul pentru care a fost respinsă solicitarea de înregistrare a alianţei electorale Uniunea Social Democrată este legat de faptul că aceeaşi denumire a fost folosită la alegerile din 1996 pentru Parlament.

El a precizat că este vorba despre încălcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.


USD poate formula contestaţie faţă de decizia BEC.

Termenul pentru depunerea protocolului de constituire a unei alianţe electorale este stabilit în 4 martie de HG pentru aprobarea calendarului pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter