Politică

Probleme de integritate în toată familia Cătăniciu

Fiul deputatului liberal Steluţa Cătăniciu are şi el probleme de integritate.Tudor Cătăniciu îşi completează „prin omisiune“ declaraţia de avere.

Potrivit Gazeta de Cluj, fiul familiei Cătăniciu, Tudor Cătăniciu, fost angajat la Ministerul Muncii, nu îşi declară complet averea. Este vorba de o casă pe care a primit-o drept „donaţie”, iar ceilalţi trei proprietari sunt ascunşi publicului, deşi pe declaraţia de avere se specifică foarte clar că trebuie trecut acest lucru. Tudor Cătăniciu deţine o casă de 103 mp în Cluj-Napoca, unde cota lui parte este de doar o pătrime, ceilalţi proprietari fiind ascunşi publicului.

În luna decembrie, judecătorul Sergiu Rus de la Curtea de Apel a respins contestaţia deputatului Steluţa Cătăniciu, faţă de raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, care stabilise că se afla în conflict de interese, în perioada în care şi-a exercitat funcţia de consilier local al Primăriei Cluj-Napoca. În luna martie, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au anunţat că deputatul clujean liberal Steluţa Cătăniciu s-a aflat într-o situaţie de incompatibilitate pe vremea când ocupa funcţia de consilier local clujean şi, în acelaşi timp, a reprezentat în instanţă o societate comercială pentru care şi-a exprimat votul de membru al CL din cadrul municipalităţii clujene.


De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declanşat recent procedura de verificare pentru un posibil conflict de interese în care s-ar afla şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, în legătură cu pensia de gradul I de invaliditate primită de soţul acesteia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter