Politică

Kelemen: Nu are de ce să existe o invitaţie ca UDMR să intre la guvernare. Există, totuşi, o coaliţie

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că nu s-a pus problema intrării UDMR la guvernare, că nu a avut nicio întâlnire cu Victor Ponta şi că nu are de ce să existe o invitaţie în acest sens, în condiţiile în care, în pofida tensiunilor, există, totuşi, "o coaliţie, există USL".

Kelemen Hunor Kelemen Hunor

"Nu am avut nicio întâlnire, nimeni nu a solicitat nicio întâlnire, nu s-a pus problema intrării UDMR la guvernare, am văzut şi eu speculaţiile. Nu a existat nici măcar o invitaţie, nu are de ce să existe o astfel de invitaţie în acest moment, cu acest subiect, pentru că, deşi sunt conflicte, nemulţumiri şi tensiuni, totuşi există o coaliţie, există USL, există o majoritate parlamentară de 70 la sută pentru acest Guvern.Deocamdată nu am avut nicio informaţie că nu ar funcţiona această uniune. Pentru situaţii inexistente noi nu dăm răspunsuri", a afirmat Kelemen, sâmbătă, la Cluj, potrivit Mediafax..

Întrebat cum se va poziţiona UDMR în cazul ruperii USL, Kelemen a spus că nu vrea să intre în speculaţii şi că aşteaptă responsabilitate din partea liderilor USL.


"Nu prea intru în speculaţii, ce se va întâmpla când se va opri gravitaţia. Va fi greu, dar se va găsi o soluţie. Eu aştept responsabilitate din partea celor care au mers împreună la alegerile din 2012, au câştigat împreună voturile oamenilor şi încrederea lor, nu au cerut vot pentru un an şi apoi au promis că vor face un scandal uriaş şi se vor ocupa doar de interese mai mult sau mai puţin personale. Au spus că vor guverna patru ani împreună în interesul fiecărui om. Nu prea se întâmplă acest lucru şi asta este miza adevărată, întrebarea adevărată, nu ce va face UDMR când se va opri gravitaţia în USL. La această întrebare vom da răspuns, dacă va exista o astfel de situaţie, când va fi cazul. În acest moment nu este", a spus liderul UDMR.

Kelemen a subliniat că în UDMR nu se discută despre situaţia din interiorul USL, pentru că nu ar fi fair play şi ar fi o lipsă de maturitate politică.


"Eu nu vreau să mă bag singur în certurile lor familiale. Nu avem niciun interes să fim introduşi în acest conflict", a conchis Kelemen Hunor.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter