Politică

Andreea Paul: Insistența coruptă a guvernului Ponta nu vă dă de gândit?

Prim-Vicepreședintele PDL, Andreea Paul, atrage atenția asupra faptului că guvernul Ponta ignoră orice avertisment al Curții Constituționale și continuă “marșul ilegalităților guvernamentale”.

Andreea Paul explică într-un comunicat că, deși legea privind memorandumul cu Rompetrol a fost atacată de președintele României și PDL la Curtea Constituţională și a fost declarată neconstituţională, guvernul Ponta încearcă asumarea guvernamentală, deși instituțiile statului i-au atras atenția că este ilegal. 

”Ponta încearcă acum asumarea guvernamentală. Din nou, instituțiile statului îi atrag atenția că este ilegal. Consiliul Concurenței contestă modalitatea în care statul vinde 26,69% din pachetul de acţiuni deţinute la Rompetrol, considerând că vânzarea trebuie făcută printr-o procedură deschisă. Se recomandă inițierea unei proceduri de vânzare competitive. Mai mult, Consiliul Concurenței remarcă lipsa din Memorandumul de înțelegere cu Rompetrol a strategiei de vânzare a acțiunilor”, spune prim-vicepreședintele PDL.

Ea argumentează că grupul Rompetrol își asumă obligația de a achita 200 de milioane de dolari statului român contra unui pachet de 26,69% din acțiunile acestuia, iar statul va mai rămâne cu 18% din acțiuni.


“Prin urmare, rolul statului în adoptarea deciziilor va fi lipsit de orice importanță. Apar însă niște posturi recompensă pentru rudele membrilor USL. Operațiunile contractuale Rompetrol nu au niciun termen limită. Vagă este și prevederea înființării unui fond de investiții kazah-roman, în care Rompetrol va deține 80% din participații, iar statul român 20%. N-ar fi de mirare ca după puțin timp acesta să fie declarat falit”, a declarat Andreea Paul.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter