Politică

Deputatul „Fantomas” de Gherla șantajează PSD. În numele lui Antonescu sau doar în beneficiul lui?

Şantaj PNL la adresa PSD? Într-o postare pe blogul său, deputatul liberal de Gherla, Radu Zlati, punctează proiectele importante ale USL, pentru 2014 şi totodată, necesitatea colaborării PSD cu PNL pentru realizarea acestora. Zlati subliniază subtil că dacă social democraţii nu îşi vor vedea de treabă, cum au făcut în 2013, PNL ar putea să nu mai susţină proiectele Uniunii.

Radu Zlati Radu Zlati

Pentru cei care nu ştiu cine este Radu Zlati, deoarece nu s-a remarcat prin nimic deosebit, trebuie să spunem că acesta a fost consilierul liderului PNL, Crin Antonescu, la Cotroceni. Prietenia dintre cei doi l-a şi "paraşutat", de altfel, tocmai de la Sighet la Cluj, ajungând astfel să candideze în locul unui clujean pentru fotoliul de deputat de Gherla.

Guvernul a ignorat voinţa Parlamentului

Astfel, referindu-se la proiectul de revizuire a Constituţiei, Zlati scrie că “dacă USL va funcționa, dacă el nu se destrăma, este posibil să oferim României o Constituție revizuită și o lege care să reformeze politico-administrativ structurile puterii locale, remodelând România”.  


“Dacă USL va funcționa atunci guvernarea, având în spate această largă majoritate parlamentară pe care alegătorii români au oferit-o alianței USL, va funcționa și ea – fără a se teme de piedici majore. Desigur, asta nu înseamnă că Guvernul va putea să ignore în continuare voința Parlamentului, așa cum a făcut-o în 2013. Dar, cel puțin, dacă actele guvernării nu se vor dovedi eficace și benefice pentru România, nu va fi din cauză că acest guvern este constrâns la inacțiune sau acte ratate, din cauză că i-ar lipsi susținerea parlamentară; ci doar din cauză că membrii Guvernului nu se ridică, la nivel individual sau ca echipă, la cerințele momentului pe care îl trăim”, mai scrie acesta.

În ce priveşte candidature lui Antonescu la prezidenţiale, Zlati scrie că dacă USL va funcționa și atâta timp cât va funcționa, evenimentele electorale ale anului 2014 se vor desfășura “într-o oarecare liniște și cu rezultate de dinainte cunoscute: partidele membre ale USL își vor asigura un scor confortabil la alegerile europarlamentare iar candidatul USL la președinție, Crin Antonescu, va putea câștiga chiar din primul tur alegerile prezidențiale”.


Antonescu, “fidel programului genuin al USL”. PSD şi Ponta s-au plasat "excentric”

Acesta mai subliniază şi că în 2013 USL a funcționat mai prost decât în 2012, amintind de conflictele acute.

“Proiectul guvernamental pentru Roșia Montană, legea de amnistiere (ca să dau câteva exemple care au poziționat partidele principale ale USL și/sau pe liderii acestora pe linii de forță contrare) nu făceau nici unul dintre temele programului USL, ba chiar erau, unele, în opoziție față de acest program și față de promisiunile electorale USL. De fiecare dată, PNL Și Antonescu s-au arătat fideli programului genuin al USL în timp ce PSD și Ponta, din considerente diferite (dar în primul rând din cauza unui pragmatism asumat de premier) s-au plasat cumva excentric față de ceea ce PNL credea că sunt așteptările electoratului USL”, mai scrie Zlati.


Deputatul încheie prin a preciza că de asemenea, nu este exclus ca 2014 să mai cunoască astfel de momente de criză: “Sfârșitul lui martie (când Guvernul ar trebui să introducă acciza suplimentară pe combustibili, rectificarea bugetară din iulie (când liberalii se așteaptă să fie redus CAS cu câteva procente), perioada discutării și votării amendamentelor la Constituție precum și cea a discutării Legii Regionalizării ar putea să fie astfel de momente”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter