Politică

Băsescu: În mod categoric, trebuie să uităm de şansa de a intra în Schengen

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că "în mod categoric trebuie să uităm de şansa de a intra în Schengen", el arătând că Raportul MCV va fi "foarte prost" pe partea de activitate parlamentară.

 "În mod categoric, trebuie să uităm de şansa de a intra în Schengen, pentru că va fi un raport (MCV, n.r.) foarte prost pe justiţie, partea de activitate parlamentară", a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 Tv.

El a arătat că poate anticipa ce va scrie în raport, "lipsă de voinţă politică în lupta împotriva corupţiei".


"Cu astfel de etichete, o ţară nu poate avansa în credibilitate în interiorul Uniunii Europene", a mai spus şeful statului, adăugând: "Oamenii ăştia au făcut un rău foarte mare României".

El a făcut referire la modificările din Camera Deputaţilor la Codul penal.


"Dincolo de acţiunea parlamentarului de rând, aici au fost trei mari responsabili: Victor Ponta, care a avut o presiune enormă de la baronimea locală să amputeze ANI şi DNA ca instituţii care pot să-i prindă cu ilegalităţi, incompatibilităţi şi fraude, Crin Antonescu, care a avut şi el acelaşi tip de presiune şi un om care s-a comportat - să mă scuzaţi că folosesc această expresie, s-a comportat ca unul care face ... vrei să schimbi bani şi îţi dă un dolar deasupra, unul dedesupt şi la mijloc e hârtie de ziar, şmenari se cheamă aceştia - iar acesta este preşedintele Zgonea. Ştiţi câte legi s-au votat aseară legat de Codul penal? Două s-au votat, (...) s-a votat o lege separată pentru mutilarea articolului 253 din Codul penal şi altă lege care afectează vreo 12 articole din Codul penal vechi şi nou. În momentul de faţă nu se ştie că Zgonea a manipulat votarea a două legi cu o viteză extraordinară, legi care nu erau nici pe ordinea de zi, au fost introduse în timpul şedinţei şi două legi care nu aveau avizul CSM, deşi vizau instituţii parte a sistemului de justiţie. Eu cred că Zgonea ar trebui să demisioneze, (...) acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare", a mai susţinut Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter